Otthont az Állatoknak Alapítvány

Az állatbarátok segítenek - mi építünk és gondoskodunk

Állatotthon létesítése Veszprémben, állatvédelem, állat- és természetvédelmi oktatás-nevelés, kóbor állatok elhelyezése. Az Otthont az Állatoknak Alapítványt még 1993-ban alapította az "Állatvédő Egyesület Veszprém", alapító elnökének, Tóth Miklósné kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy az alapítvány gyűjtsön forrásokat egy leendő állatotthon építésére. Hosszú évek teltek el a gyűjtögetéssel, majd az előkészítő munkákat, a tervezést és az építési engedély kézhezvételét követően megkezdődhetett az építkezés. Ez egy valódi zöldmezős beruházás, közel fél hektárnyi területen és mindent az alapoktól kellett megszervezni, előkészíteni. Az adminisztrációs előkészítés és az engedélyeztetési eljárás idején készült el a kerítés, a kapu és a víz és a villany mérőóráig történő bevezetése. Az építkezés 2022-ben kezdődött el a központi kiszolgáló épülettel, de emellett elkészült az elkülönítő (karantén) és a macskaház is. Napjainkra odáig jutottunk, hogy ez a kiszolgáló épület, amely magába foglal két raktárhelyiséget, egy eszköz - edénymosó - takarmány-előkészítő helységet, öltözőt vizesblokkal, egy állatorvosi szobát és egy irodát mindössze 108 m2-en, közel került a befejezéshez. A padlók járólapozása, ahol szükséges a csempézés van még hátra, de nem feledkezhetünk meg a fűtésről, a víz és villanyszerelés befejezéséről, a szerelvényezésről sem. Ezek a használatbavételi engedély megszerzésének elemi feltételei. Ha mindezzel elkészülünk, kezdődhet a tervezett 50 db kennel telepítése, de az első 8, már meglévő kennel március végéig a helyére kerül. Az állatotthont az alapító, az Állatvédő Egyesület Veszprém fogja üzemeltetni. Az elmondott célok eléréséhez még sok - sok segítségre, támogatásra számítunk. Azt, hogy eddig jutottunk az állatbarátok bizalmának, a felajánlott adó 1 %-oknak és sok alkalmi támogatónak, cégek természetbeni adományainak köszönhetjük. A jelenlegi készültségi szint elérése érdekében közel 60 millió Ft-ot ruháztunk be, aminek hozzávetőleg 20 %-át teszik ki pályázati támogatások (Miniszerelnökség, Agrárminisztérium, Veszprém, Megyei Jogú Város Önkormányzata). Ha egyszer elkészül az Állatotthon az Alapítvány akkor sem marad feladat nélkül: erőinket az otthon működtetésének megsegítésére és az állatvédelmi - természetvédelmi - fenntarthatósági szemléletformálásra kell koncentrálnunk.

Adószám:
18913316-1-19

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Otthont az Állatoknak Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Otthont az Állatoknak Alapítvány

Szervezet adószáma:
18913316-1-19

Honlap:
http://www.veszpremiallatvedok.hu/alapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11748007-20088040-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306202878

A szervezet címe:
8200 Veszprém Ady Endre utca 9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az Otthont az Állatoknak Alapítványt egy öt tagú Kuratórium irányítja, elkészíti az éves költségvetést, év végén a beszámolót, dönt a rendelkezésünkre álló pénzeszközök felhasználásáról.A kuratóriumi tagok egyfajta munkamegosztással dolgoznak: van aki a honlappal foglalkozik, van aki a gazdasági ügyeket intézi, míg mások az építkezéssel, adománygyűjtéssel kötik le munka melletti szabad idejük java részét. Alapítványunk rendszeresen részt vesz állatvédelmi rendezvényeken, vagy éppen saját akciót hirdet (pl. ivartalanítás), vagy a még 2012-ben készült "Útitársak vagyunk" című anyag egyes részeinek felhasználásával végez ismeretterjesztő munkát. Vállalt feladataink ellátását önkéntesek segítik.

Mire gyűjt:

Alapítványunk a jelenleg is folyamatban lévő ÁLLATOTTHON építésére, az üzembehelyezéshez, a használatbavételi engedélyhez szükséges készültségi állapot eléréséhez gyűjt adományokat. Elsősorban pénzadományokra számítunk, de köszönettel veszünk természetbeni adományokat is, feltéve, hogy azok beilleszthetők az építkezés jelenlegi, vagy valamelyik soron következő szakaszába. Ezért kérjük, hogy aki természetbeni adomány (építőanyag, munka, eszközök a terület gondozására stb.) felajánlására gondol és lát lehetőséget, előzetesen egyeztessen velünk.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Alapító Okirat)

  Közhasznúsági melléklet (Beszámoló, kiegészítő melléklet, 2022.)

  Közhasznúsági melléklet ()

  Közhasznúsági melléklet (Állatotthont építünk)

  Egyéb fájl: Útitársak vagyunk

Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Állatotthon - 1 %-ból

Otthont az Állatoknak Alapítvány

Veszprémben építjük 50 férőhelyes állatotthonunkat. A hatósági engedélyek megszerzéséhez nélkülözhetetlen a központi kiszolgáló épület befejezése. Ehhez kérjük az szja 1 %-át.


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18913316-1-19
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.