Országos Gyermekvédő Alapítvány

Hogyan legyek felnőtt, ha gyermek sem voltam?

Az Alapítvány célja, hogy segítse az átmeneti életviteli gondokkal küzdő családokat és beteg gyermekeket nehézségeik leküzdésében, illetve az, hogy azonnali, hathatós támogatást nyújtson, a gyógyuláshoz szükséges orvosi eszközöket beszerezze.

Adószám:
19291781-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Országos Gyermekvédő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
OGYA

Szervezet adószáma:
19291781-1-41

Honlap:
https://www.gyerekvedo.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyermekvedo

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707110-21461974-________

A szervezet telefonszáma:
+36 203338953

A szervezet címe:
1027 Budapest, Bem József utca 9. földszint

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:
Az szociális tevékenységek megszervezésével az alapítvány segítséget nyújt a szociálisan rászoruló beteg gyermekek részére a kórházi kezelés alatt valamint saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi állapotukból, mentális állapotukból vagy más okból származó problémáik megoldásában. Ahhoz, hogy e feladatának az alapítvány eleget tudjon tenni, kiemelkedően fontos feladata a szükségletek folyamatos felmérése, figyelemmel kísérése, a szolgáltatások megújítása és fejlesztése, az érdekek egyeztetése, a döntések előkészítése, és nem utolsó sorban a döntések végrehajtásában való közreműködés. E módszertani ajánlásban a Tevékenységünkkel elő kívánjuk segíteni, hogy a sérült fiatalok is egyre teljesebb életet élhessenek, és megtalálják a társadalomba való beilleszkedés lehetőségeit. A beteg gyermekek a baráti, elfogadó légkörben megérzik önmaguk fontosságát, erősödik önbizalmuk, megtanulják elfogadni önmagukat, türelmesebbé válnak a környezetük iránt. Tisztábban látják jogaikat és személyes felelősségüket. Meghatározó élmény lesz számukra a közösséghez való tartozás. A szociális szolgálatok kezdeményező szerepét kívánjuk erősíteni, segítséget és útmutatást adni a helyi szükségletek megfelelő feltérképezésére, és ennek megfelelően a szolgáltatások fejlesztésére. A gyógyítás feltételeinek javítására törekszünk, valamint, hogy megfeleljünk a kor és a szakhatóságok által támasztott követelményeknek.

Mire gyűjt:
A non-invazív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást tűszúrások, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el. A szűrővizsgálat célja, hogy a magzat veszélyeztetettsége nélkül azonosítsa azokat a terhességeket ahol magasabb kockázattal alakulhat ki a szindróma vagy idegcső záródási rendellenesség. Magyarországon minden 35 év feletti kismamának genetikai tanácsadás keretén belül fel kell ajánlani a magzat kromoszóma vizsgálatát, azonban a legtöbb Down-szindrómával sújtott újszülött a 35 évnél fiatalabb anyáktól származik, mert az alacsony anyai életkori kockázat miatt nem kerülnek kromoszóma vizsgálatra. Hazánkban az összes esetet tekintve ez a szám több mint 80%


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.