Országos Állatvédőrség Alapítvány

Védd a védtelent!

Az alapítvány alapvető célja a magyarországi állatkínzásos esetek felderítése, azok visszaszorítása, hatékony fellépés az állatkínzások elkövetőivel szemben a hatóságokkal együttműködésben, ennek érdekében egységes, az egész országra kiterjedő állatvédő-hálózat felállítása.

Adószám:
18272011-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Országos Állatvédőrség Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Állatvédőrség

Szervezet adószáma:
18272011-2-43

Honlap:
http://www.orszagosallatvedorseg.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/allatvedorseg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100826-07126100-01003001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-6211539

A szervezet címe:
1214 Budapest Almafa utca 98.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Konkrét célok: Olyan szervezet kialakítása, mely ellátja az állatok érdekképviseletét, segíti az állatok védelméről szóló törvények és rendeletek alkalmazását, betartását és betartatását. A jelenlegi hatalmas számú kóbor állatállomány számának hosszú távon történő csökkentése, külön hangsúlyt fektetve a további szaporulatok megakadályozására. A jövő nemzedékének felelős állattartásra történő nevelése, természetbarát, környezettudatos szemlélet kialakítása és a kutyaharapásos esetek megelőzése érdekében történő oktatások, programok szervezése és lebonyolítása. Állatvédelmi képzés megvalósítása a magas színvonalú, egységes, törvényes és biztonságos állatvédő tevékenység érdekében. Az állami és Európai Uniós állatvédelmi pénzek hatékony elosztásának/újraelosztásának segítése.Olyan európai színvonalú központi állatotthon létrehozása, ahol nagy területen, nagyszámú állat elhelyezése, szakszerű gyógykezelése, fizikai és pszichikai rehabilitációja végezhető. Kapcsolatok építése a magyar jogalkotókkal, jogalkalmazókkal, állami és társadalmi szervezetekkel, lobbitevékenység.Jelentős szerepet vállaltunk az oktatás területén óvódás kortól egészen a felsőoktatásig (ELTE, Kaposvári Egyetem) terjedően. A felelős állattartásra nevelést már kis korban el kell kezdeni és az érdeklődést, empátiát az állatok iránt ébren kell tartani. Nagy létszámú állatot mentettünk állatkínzással kapcsolatos bűncselekményekből: szaporítóktól, kutyaviadal szervezőitől, bántalmazásból. Rendőrségi és bírósági eljárások vannak folyamatban az elkövetők felelősségre vonása érdekében. Együttműködési megállapodást kötöttünk az ORFK-val, az Országos Katasztrófavédelmi Központtal és a NAV-val az állatok ellen elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében.

Mire gyűjt:

Első sorban a mentéseink, majd az azt követő orvosi kezelések, egyéb ellátások során felmerülő költségeink fedezésére.

Az oktatási programunk fejlesztésére, folytatására.

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Országos Állatvédőrség Alapítvány

Állatvédőrség

Az Adjukössze Vonalon keresztül befolyt adományok összegét a mentéseinkre és a mentések alkalmával felmerülő orvosi költségekre, valamint a gondozásunkban lévő állatok ellátására,


Telefonszám: 13600/06
3579 hívás, 3876 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.