Önkéntes Központ Alapítvány

Önkéntesség fejlesztése Magyarországon.

A hazai önkéntesek és az õket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása információval, tanácsadással és képzéssel; az önkéntesség kultúrájának terjesztése magánszemélyekkel, társadalmi szervezetekkel, intézményekkel és vállalkozásokkal végzett konkrét tevékenységeken keresztül.

Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Önkéntes Központ Alapítvány

Szervezet rövid neve:
ÖKA

Szervezet adószáma:
18108251-1-41

Honlap:
http://www.onkentes.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/OnkentesKozpont

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/onkenteskozpontalapi

A szervezet e-mail címe:
onkenteskozpont@onkentes.hu

Bankszámlaszám:
16200010-10044403-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2250710

A szervezet címe:
1137 Budapest, Katona József utca 39. IV 22/A.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

- Önkéntesek közvetítése közhasznú tevékenységet végző civil szervezetekhez és intézményekhez - Fogadó szervezetek felkészítése önkéntesek fogadására és a velük való hatékony és sikeres együttműködésre - Országos Önkéntes Központ Hálózat működtetése - Szenior önkéntesség fejlesztése - Idősek barátai Program működtetése - Önkéntességért Díj: egyéni önkéntesek és kiemelkedő önkéntes programok díjazása - Vállalati önkéntes és pro bono programok szervezése - Honlap, adatbázis működtetése: adatbázisunkban az önkéntes lehetőséget kereső regisztrált magánszemélyek száma (2017 május): 10025 fő; az önkéntest kereső szervezetek és intézmények száma: 1642 db - Képzések, felkészítések, tapasztalatcserék,szakmai találkozók szervezése (évi 5-10 alkalom), 2-3 évente önkéntességgel kapcsolatos nagyobb szabású konferencia lebonyolítása (Vállalati Önkéntesség Magyarországon, Pro Bono a Társadalmi Innovációért, European Pro Bono Summit) - Az országos Önkéntes Központ Hálózat munkájában jelenleg 10 megyei Önkéntes Központ/centrum vesz részt - Közérdekű önkéntességgel kapcsolatos tájékoztató kiadványok készítése, terjesztése - Több mint 60 vállalattal működtünk együtt, így az általunk szervezett vállalati önkéntes és szakértelmen alapuló pro bono programok keretében éves szinten kb. 50 intézmény/szervezet kap segítséget.

Mire gyűjt:

Az ÖKA15 éve dolgozik a hazai önkéntesség fejlesztéséért. Nagy eredménynek tartjuk, hogy napjainkban egyre többen szeretnének önkéntes tevékenységet végezni; szabadidejüket, szaktudásukat vagy akár élettapasztalataikat a társadalom hasznára fordítani. Ahhoz, hogy ez a fajta segítségnyújtás minél gyorsabban eljuthasson a szervezetekhez és általuk a segítségre szorulókhoz egyre több és jól működö önkéntes programra van szükség, amelyek fejlesztése és munküdtetése áll a munkánk fókuszában. 

Mindehhez tájékoztató kiadványok megjelentetésére, szakmai programok, felkészítő programok szervezésére, a honlap és más népszerűsítő eszközök fejlesztésére van szükség, amihez várjuk a támogatásokat. 

Az ÖKA támogatásával számos más szervezet munkáját segítheti!

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Önkéntes Központ Alapítvány

ÖKA

Feltöltés alatt!


Tranzakció: 4
Eddig összegyűlt: 28.000 Ft
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, tisztségviselők neve, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.