Oltalom Karitatív Egyesület


A rászorulók széleskörű támogatása, érdekeik védelme, valamint a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése, hajléktalanellátás

Adószám:
19010409-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Oltalom Karitatív Egyesület

Szervezet rövid neve:
Oltalom

Szervezet adószáma:
19010409-1-42

Honlap:
http://www.oltalom.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400140-00026699-00000006

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 15770519

A szervezet címe:
1086 Budapest, Dankó utca 9.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:
Az 1989-ben bejegyzett Oltalom Karitatív Egyesület székhelye a VIII. kerületi Magdolna negyedben, Budapest egyik legszegényebb részén található. Megalakulásakor megfogalmazott célunk - a rászorulók felkutatása, támogatása, segítése - azóta sem változott. Az általunk fenntartott Női Átmeneti Szálló, a Családok Átmeneti Otthona és a Hajléktalan Kórház működtetésével kiemelt szerepet töltünk be a hajléktalanellátás terén. A Női Átmeneti Szálló egyedülálló hajléktalan nők részére biztosít elhelyezést, intézményünk 64 férőhelyes. A Családok Átmeneti Otthonában az életvezetési problémák vagy szociális/családi krízishelyzetek miatt otthontalanná vált, védelmet kereső, sokszor bántalmazott anyáknak és gyermeküknek nyújtunk lakhatást és segítséget. Egyesületünk a hajléktalanellátás megkezdésével egy időben, már 1992-ben orvosi ellátást is nyújtott a hajléktalan személyeknek, majd 1993-tól teljes háziorvosi jogkörrel főállású orvossal működő rendelést indított be. Ma Budapest egyik legjelentősebb hajléktalanokat ellátó kórházát, az 51 ággyal üzemelő Oltalom Kórházat is mi működtetjük.2013. évben végzett munkánk adatai Hajléktalanok egészségügyi ellátása: - a járó beteg- rendelés és mozgó orvosi szolgálat forgalma 5.139 fő; - a fogászati ellátást 502-an vették igénybe; - a bőrgyógyászati szakrendelésen 1.615 esetet regisztráltunk; - kórházi ellátásban 386 fő részesült; - a pszichiátriai részlegen 50 főt kezeltünk. Hajléktalanok szociális gondozása: - a Női Átmeneti Szállón jelenleg 64 fő él. Gyermekvédelem: - a Családok Átmeneti Otthonában 25 anya és 44 gyermek vette igénybe a szolgáltatást.

Mire gyűjt:

Adományaikat széleskörű hajléktalanellátó tevékenységeink finanszírozására fordítjuk, konkrétan:

  • a járó betegrendelés és mozgó orvosi szolgálat, a fogászati ellátás és a bőrgyógyászati szakrendelés, a kórházi ellátás és a pszichiátriai részleg működésének fenntartására;
  • a krízishelyzetbe került anyák és gyermekek lakhatásának biztosítására és jogi, pszichológiai, mentálhigiénés megsegítésére (Családok Átmeneti Otthona), a család helyzetének rendezésére;
  • olyan egyedülálló hajléktalan nők lakhatásának biztosítására és jogi, pszichológiai, mentálhigiénés támogatására, akik partneri készséget tanúsítanak saját sorsuk, életvitelük rendezése érdekében (Női Átmeneti Szálló).

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Oltalom Karitatív Egyesület

Oltalom

Az Egyesület célja: a rászoruló, társadalom perifériájára jutott embereknek anyagi, természetbeni és lelki támogatása, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése.Összeg: 61.898.457 Ft
Támogatók száma: 3269
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Újítsuk fel a tornatermet Abaújkéren

Oltalom

Segíts, hogy felújíthassuk az abaújkéri iskola tornatermét! Így az iskolába járó gyerekek nemcsak szép, de biztonságos környezetben mozoghassanak, sportolhassanak.

13% 412.000 Ft összegyűlt
3.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Tüzelőre gyűjtünk

Oltalom

Adományozzunk meleget a rászorulóknak! Télen nemcsak az élelmiszer, de a tüzelő is létfontosságú a rászoruló családoknak, segíts, hogy tüzelőt vásárolhassunk nekik!

207% 2.072.500 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Vacsorára gyűjtünk

Oltalom

Kérjük, segítsetek, hogy a rászoruló családoknak olyan élelmiszecsomagokat tudjunk összeállítani, ami nemcsak a karácsonyi időszakban jelent segítséget, hanem az adventi időszak elmúltával is.

211% 1.058.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy enni adhassunk!

Oltalom

Megvan a kért adomány, köszönjük szépen támogatóinknak! Hatalmas köszönet minden adományozónak! Adománygyűjtésünkkel nem állunk meg, további adományokból még több felszerelést tudunk venni!

244% 977.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Mosolygyár

Oltalom

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.