Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány


A környezettudatos életmód népszerűsítése. Az egyén felelősségének kiemelése és konkrét megoldások ajánlása. Környezetbarát munkahelyek teremtése. Részvétel az oktatásban, nevelésben. Tudatformáló kisfilmek készítése, terjesztése.

Adószám:
18595501-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

Szervezet adószáma:
18595501-1-07

Honlap:
http://www.okologistic.shp.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/okologistik

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCAQGxk-qCH_1I10Z8NiQwOA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18526080

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36707799183

A szervezet címe:
2423 Daruszentmiklós Berzsenyi Dániel u. 5. 102.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Oktatásban, nevelésben való részvétel: interaktív játszóházat üzemeltetünk, mely segít eligazodni a gyermekeknek a szelektív hulladékgyűjtésben és megadja a legfontosabb kérdésre a "miért"-re a választ. Kreatív foglalkoztatónkban a nagyobbak is bekapcsolódhatnak újrahasznosító műhelyünk munkájába. Több munkahely bevonásával Dunaújváros és környékén elindítottuk "Környezetbarát munkahely" programunkat. Ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának és módjának hangsúlyozásán túl, a gyűjtés lehetőségét is megteremtettük. Szelektív konténereket biztosítottunk számukra. Törekszünk arra, hogy közvetlenül a felhasználóhoz kerüljenek ezek az anyagok, így is csökkentve a szállításuk általi környezetterhelést. Vegyszermentes tisztítószerek kiajánlásával a háztartások "zöldítését" tűztük ki célul.Társadalmi integrációs programunkban hajléktalan emberek önkéntesként való foglalkoztatását kezdeményeztük. Meleg ételt, tisztálkodószereket és ruhacsomagot biztosítunk nekik ezek mellett munkájukról igazolást állítunk ki, amivel nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon. Több óvoda és bölcsőde adott már teret munkánknak és tartottunk náluk játszóházat. Mások által hulladéknak ítélt ruhaneműk és használati tárgyak a mi közreműködésünkkel újra használatba kerültek. Ingyenes ruhaosztást szerveztünk Dunaújvárosban és Daruszentmiklóson, valamint személyesen juttattuk el rászoruló családoknak az összegyűlt adományok nagy részét. A Családok Átmeneti Otthonának dunaújvárosi tagintézménye is megkezdte velünk a zöldülést és a játszóházon túl a szelektív hulladékgyűjtést is meg tudtuk valósítani náluk. Dunaújvárosban már több mint 16 munkahely csatlakozott Környezetbarát munkahely programunkhoz. Társadalmi integrációs megmozdulásunk 6 fedél nélküli ember számára nyújtott segítséget, akik közül ketten már albérletben lakhatnak, további 1 fő pedig talált magának állást és látja a kiutat.

Mire gyűjt:

Zöld bázist szeretnénk létrehozni egy Közösségi tér formájában. Itt kapna teret állandó kiállításunk, öko-kreatív műhelyünk és Értékmegörző névvel adományboltunk is. Állandó programok helyszíne lenne, a környezetvédelem témakörében. Ide várnánk a züldülni vágyó embereket, hogy személyre szóló tanácsokkal láthassuk el őket.

Társadalmi integrációs programunk résztvevői fedél nélküli emberek, akiknek szintén egy bázist jelentene közösségi terünk. Étkezési, tisztálkodási lehetőséget tudnánk biztosítani számukra és akár az éjszakáikat is itt tölthetnék egy krízisszobát kialakítva számukra. 

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Varázsoljunk Tündérkertet!

Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

100% 350.000 Ft összegyűlt
350.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.