Nők a Tudományban Egyesület - NaTE

ESÉLYEGYENLŐSÉG - TUDOMÁNY & INNOVÁCIÓ - UTÁNPÓTLÁS

A NaTE-nál fontosnak tartjuk, hogy a lányok ne a társadalmi és családi elvárásokból eredő megszokások miatt, hanem gyakorlati tapasztalat alapján bátrabban és magabiztosabban induljanak el a felsőoktatásba, a mérnöki, informatikai és természettudományokhoz kapcsolódó területek felé.

Adószám:
18133844-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Nők a Tudományban Egyesület - NaTE

Szervezet rövid neve:
NaTE

Szervezet adószáma:
18133844-2-43

Honlap:
http://nokatud.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/NokaTudomanyban/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC3zmq3iYWUoVjMUvWnRZCHA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711041-29920952-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 20 9361 365

A szervezet címe:
1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Programjaink szervezése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy közelebb hozzuk a lányok számára a munka világát, elsősorban a mindennapjainkat alakító mérnöki, informatikai és természettudományokhoz kapcsolódó szakterületeket és megmutassuk, hogy ennek az alkotói, fejlesztői világnak a lányok is részesei lehetnek. (Lányok Napja, Job-shadowing napok, Nagyköveti Hálózat). A lányok mellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a pedagógusok is betekintést nyerjenek a mérnöki, informatikai és egyéb, jövő-orientált szakmák világába, ezért szervezzük meg évente a Tanárok Napja programunkat is. A természettudományokat népszerűsítő tevékenységünkkel az új, izgalmas tudományos eredmények megmutatásával, női kutatók díjazásával próbáljuk fogyaszthatóbbá tenni az akadémiai tudást, illetve hidat szeretnénk képezni az egyetemek és az ipari szereplők között. (Sci-ndikátor, Kiválósági-díj, Kutatók Éjszakáján való részvétel). Fontos célunk tevékenységünk során a társadalmi szemléletformálás is, ezért vesszük ki a részünket konferenciák szervezésében illetve saját események rendezésében.2012 óta több mint 8000 lány vett részt 30 városban közel 200 helyszínen programjainkon - Lányok Napján, Job-shadowing programokon. Nagyköveti Hálózatunk középiskolás tagjainak száma immáron 80 fő. Ezek a lányok 2015 januárja óta olyan workshop-okon, képzéseken vehettek rész, amellyel olyan készségeik fejlődtek, amelyre az iskolában egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán kerülhet sor. Ennek következtében nemcsak magabiztosan és bátrabban indulnak el a ma még férfiasnak gondolt szakmák felé, hanem szívesen népszerűsítik a technológiát és természettudományokkal szorosan összefüggő területeket saját korosztályuk körében is: elindították a Nagykövetek Sz'TEM YouTube-csatornáját (https://www.youtube.com/channel/UCkSGVNX5yGEzxNeuWLzt6ww).

Mire gyűjt:

A lányok álmaiban ritkán szerepel, hogy ők informatikusok vagy űrkutatók. Egyesületként működünk, külső forrásokból finanszírozzuk tevékenységünket. Mi a támogatóinkkal együtt merünk álmodni és mutatni a lányoknak a technológia orientált jövőben egy olyan képet, ahol rájuk is szükség lesz.

Céljaink elérésének egyik kiemelt eszköze az éves országos Lányok Napja program, illetve a job-shadowing napok, amelyekkel a tizenéves lányok érdeklődését igyekszünk felkelteni a műszaki, természettudományos és informatikai területek iránt. Az országos Nagyköveti Hálózatunk célja, hogy minél szélesebb körben inspirálja és támogassa a középiskolás lányokat a mérnöki, technológiai pályák felé.

Az adományok segítségével még több lányt tudunk elérni és ezzel támogatást nyújthatunk a pályaválasztási döntéseik meghozatalában.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.