Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Az erőszakra nincs mentség!

nők jogainak érvényesítése, erőszakmentes és biztonságos társadalom nők és gyerekek számára

Adószám:
18060339-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

Szervezet rövid neve:
NANE Egyesület

Szervezet adószáma:
18060339-1-42

Honlap:
http://www.nane.hu

Facebook oldal:
https://facebook.com/NANEegyesulet

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC_ix2VJes8lp2x2LLxHfNdQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10045143-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-80-505-101

A szervezet címe:
1071 Budapest, Dembinszky utca 30. fsz. 1.

Tevékenységi kör:
Nõi jogok védelme

Tevékenység leírása:

• Előadásokat, vitafórumokat tartunk iskolákban, főiskolákon, egyetemeken és más civil szervezeteknél. • Szórólapokat terjesztünk az erőszakot elszenvedettek tájékoztatására lehetőségeik, jogaik bemutatásával. • Reformok bevezetését szorgalmazzuk, kezdeményezzük a jogalkotás, jogalkalmazás és a gyakorlat területén (pl. Alkotmánybírósági eljárást és törvénymódosításokat kezdeményezünk), illetve rendszeres médiaszerepléssel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a nők jogaival kapcsolatos kérdések a felszínen maradjanak. • Tananyagot és kortársképző programot dolgoztunk ki középiskolák/középiskolások számára az előítélet- és erőszakmentességről és a toleranciáról, valamit szociális munkások számára a családon belüli erőszakról. • Kézikönyveket fordítunk és adunk a családon belüli erőszak különféle megközelítéseiről és a gyógyulásról (szakember képzők képzése, női menhelyek létrehozása és működtetése, bántalmazottak segítése). • Képzéseket tartunk mind saját szervezésünkben, mind más szervezetek, intézmények felkérésére. • Folyamatosan képezzük az önkéntesnek jelentkezőket.A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. A segélyvonalra, amely mind a mai napig az egyetlen olyan célzott telefonos szolgáltatás e témában, amelyek képzett női önkéntesek működtetnek civil szervezeti keretek között. Immár 20. éve érkeznek hozzánk hívások az ország minden részéről. Este hattól tíz óráig tartó ügyeletünk napi 5-8 bántalmazással és családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyet regisztrál. Reformokat kezdeményezünk például olyan jogi, államigazgatási-eljárási területeken, ahol az állam jelenleg nem szolgáltat igazságot a családon belüli erőszak áldozatainak. Eljárást indítottunk az Alkotmánybíróságnál a nemi erőszak bűncselekményként való elismertetéséért abban az esetben is, ha az a házasságon belül történik. (Mint talán ismeretes, ez utóbbi társadalmi megmozdulássá szélesedett kezdeményezés 1997-ben sikerrel járt.) A segélyvonalon kívül számtalan csatornán hallatjuk hangunkat. 1999-ben az Egyesület kiemelkedően közhasznú státuszt kapott.

Mire gyűjt:

A következő évtől (2016) megszűnnek azok a pályázati források, amelyeknek segítségével a NANE Egyesület biztosítani tudja mindennapi működését és a segélyvonal fenntartását, amely Magyarországon az egyetlen speciálisan párkapcsolati erőszak áldozatai számára működő segélyvonal. Erre a szolgáltatásunkra hatalmas igény van, hívóink száma egy-egy 4 órás ügyeleti alkalommal eléri a 5-8 főt. Nagy szükségünk van a segítségetekre, hogy fenntartsuk ezt a tevékenységet, és hogy a lehető legtöbb bántalmazott nőnek és gyereknek segíteni tudjunk, aki hozzánk fordul.

Támogasson minket gyorsan és egyszerűen  PayPal  segítségével!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.