Néptánckör Kulturális Egyesület


A Sárvár városban és környékén működő néptánc és népzenei együttesek (gyermek és felnőtt) szakmai és anyagi támogatása, a sárvári Néptánckör felnőtt táncegyüttesének fenntartása.

Adószám:
19241047-1-18

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Néptánckör Kulturális Egyesület

Szervezet adószáma:
19241047-1-18

Honlap:
http://www.neptanckor.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Néptánckör-Kulturális-Egyesület

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11747037-20010379-00000000

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36-30-5854191

A szervezet címe:
9600 Sárvár Várkerület 1.

Tevékenységi kör:
Népmûvészet, hagyományõrzés

Tevékenység leírása:
- néprajzi gyűjtések szervezése, koordinálása - a gyűjtött anyag feldolgozása, médiatár működtetése - ismeretterjesztő- és népzenei- néptáncelőadások szervezése megvalósítása - gyermek néptánctábor szervezése - viselettár fenntartása, amely a környező 3 megye együtteseinek is rendelkezésére áll - táncház működtetése (1991 óta) - a Nyugat-Dunántúl legrégebbi folyamatosan működő táncháza (havonta egy alkalom, alkalmanként 40-60 látogató) -évente egy gyermek néptánctábor (30 fő részvételével) - viselettárunkban mintegy 15 féle népviselet található, amelyeket a tavalyi (2014-es) évben 47 alkalommal bocsájtottunk más együttesek szervezetek részére

Mire gyűjt:

Az elmúlt években összeállított viselettár fenntartása komoly anyagi terhet jelent egyesületünk számára. A hiányzó elhasználódó darabok, elsősorban testi ruházat blúzok, ingek, pótlását próbáljuk költséghatékonyan megoldani. Egyesületünk tagjai közt három képzett varrónő is van, akik térítésmentesen, önkéntes munkaként vállalták a viseletkészítést. Jelenleg, munkájukat megkönnyítendő, egy jó minőségű varrógép beszerzése a célunk.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.