Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület

Öröm a csapatmunka

A divat szakmához tartozók képviselete és támogatása hazai és nemzetközi viszonylatban. Divattervezők, iparművészek munkáinak bemutatása, népszerűsítése, szponzorációs és fejlődési lehetőségek megteremtése, a pozitív jövőkép elősegítése hazai és nemzetközi szinten. A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület hazánkban az egyedüli olyan divat szervezet, amely a fenntartható és etikus divat minél szélesebb körben való népszerűsítésével foglalkozik és fontosnak tartja a vásárlók, a fiatal generációk felvilágosítását a divat árnyoldalairól és a tudatos vásárlói magatartás szükségességéről. A fast fashion (gyors divat) sokszor a szociális, etikai és környezetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyja, a túlgyártás és a minél nagyobb profitra törekvés pedig túlfogyasztásra ösztönözi a vásárlókat. A divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség és a Divat Liga ennek az érdekében szólítja közös cselekvésre a hazai és külföldi érintett szereplőket a saját szervezésű programja és kampányai során.

Adószám:
18251782-1-43

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület

Szervezet rövid neve:
NDL

Szervezet adószáma:
18251782-1-43

Honlap:
http://www.divatliga.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/NationalFashionLeagueHungary/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711010-20003036-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 17814006

A szervezet címe:
1224 Budapest, Narancsvirág utca 8.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
A Divat Liga ápolja a kapcsolatokat a kamarákkal, divatiskolákkal, szakmai szervezetekkel, különböző országok Fashion Week-jeinek szervezőivel. Ezek az együttműködések a magyar tervezők, a magyar divat és a hazai gyártók jobb megismertetését célozzák, fontosnak tartva azok kiemelt támogatását, akik munkájuk során az etikus és fenntartható koncepciókat is figyelembe veszik. A Divat Liga alapítója a Globális Fenntartható Divathétnek/Global Sustainable Fashion Week (GSFW), amelyet 2016 óta rendez meg minden évben Budapesten, több mint 15 ország öko tudatos tervezőinek, professzionális előadóinak részvételével. A Divat Liga elnöke 2017.március óta a Fashion Revolution ország koordinátoraként is tevékenykedik, ezzel erősítve a Divat Liga társadalmi felelősség vállalását a fenntartható és átlátható divatiparban. A Divat Liga keretein belül működik a Fashion Revolution kampány, de non-profit szervezetként a programok megvalósításához támogatók, adományozók bevonása szükséges.

Mire gyűjt:
Legyél a Fashion Revolution országos kampányunk támogatója Mi a Fashion Revolution? 2013 április 24-én 1134 ember vesztette életét és 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza ruhagyár komplexum épülete összeomlott Dakkában, Bangladesben, ahol a munkások rossz szociális,munka biztonsági és veszélyes körülmények között dolgoztak. Ezekben a gyárakban azok a nagy márkák, fast fashion (gyors divat) cégek dolgoztatnak, akik az olcsó munkaerőt kihasználva óriási haszonra tesznek szert a divatiparban és próbálják túlfogyasztásra bírni a vásárlókat. Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett, mert a divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség. Mi is azt szeretnénk, ha a divatipar jó érdekeket szolgálna és átlátható lenne. Hiszünk egy olyan változásban, amely értékeli az embereket, a környezetet, a kreativitást és a profit egyenlő elosztását. Küldetésünk, hogy összehozzunk mindenkit céljaink érdekében, ezt szolgálja a közel 100 országban folyó Fashion Revolution kampány, tavaly óta nálunk is. A FASHION REVOLUTION TE VAGY! Rajtad is múlik, hogy legyen változás! Ugye te sem szeretnél gyermekmunkával, szörnyű körülmények között dolgozó munkások által előállított és a környezetre és saját egészségedre is káros ruhát hordani. Nézzed meg a címkét és döntsél! Tedd fel a kérdést: “Ki készítette a ruhámat?” #whomademyclothes és csatlakozz hozzánk: - Mutasd meg a ruháid címkéjét. Készíts egy fotót magadról, ahol látszik a ruhád címkéje - A #whomademyclothes #fashrev #fashionrevolution hashtag használatával posztold a fotódat a közösségi média oldalain. - Ha gyártó vagy tervező vagy, mutasd meg, hogy Magyarországon etikus gyártással készíted a ruhákat, kiegészítőket a #imadeyourclothes felirat használatával. KÉRJÜK TÁMOGASS ADOMÁNYODDAL IS MINKET, hogy a 2019.ÁPRILISI KIEMELT KAMPÁNY IDŐSZAKBAN MEGSZERVEZHESSÜNK NEKTEK A PROGRAMJAINKAT. Az adományokat a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület számlájára várjuk: OTP Bank, Számlaszám: 11711010-20003036, FR adomány feltüntetésével Kövess minket: https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary/, https://www.fashionrevolution.org/europe/hungary/, https://www.instagram.com/fashionrevolutionhungary/


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.