Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Nemzeti Divat Liga Magyarország

Öröm a csapatmunka

A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület - NDL - hazánkban az egyedüli olyan divat szervezet, amely a fenntartható és etikus divat minél szélesebb körben való népszerűsítésével foglalkozik és fontosnak tartja a vásárlók, a fiatal generációk felvilágosítását a divat árnyoldalairól és a tudatos vásárlói magatartás szükségességéről. A fast fashion (gyors divat) sokszor a szociális, etikai és környezetvédelmi szempontokat figyelmen kívül hagyja, a túlgyártás és a minél nagyobb profitra törekvés pedig túlfogyasztásra ösztönözi a vásárlókat. A divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség és szervezet ennek az érdekében szólítja közös cselekvésre a hazai és külföldi érintett szereplőket - a hazai gyártók és tervezők minél szélesebb körét is bevonva - a saját szervezésű és az általa támogatott események és kampányok során. További információk: [email protected], www.divatliga.hu, www.fashionhungary.com, https://twitter.com/Divatliga, https://www.instagram.com/nationalfashionleaguehungary/

Adószám:
18251782-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Nemzeti Divat Liga Magyarország

Szervezet rövid neve:
NDL

Szervezet adószáma:
18251782-1-43

Honlap:
http://www.fashionrevolution.org/europe/hungary

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/results?search_query=fashion+revolution

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711010-20003036-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 17814006

A szervezet címe:
1117 Budapest, Karinthy F. út 11.

Tevékenységi kör:
Szakmai érdekvédelmi szervezetek

Tevékenység leírása:

A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület ápolja a kapcsolatokat a kamarákkal, divatiskolákkal, szakmai szervezetekkel, különböző országok Fashion Week-jeinek szervezőivel. Ezek az együttműködések a magyar tervezők, a magyar divat és a hazai gyártók jobb megismertetését célozzák, fontosnak tartva azok kiemelt támogatását, akik munkájuk során az etikus és fenntartható koncepciókat is figyelembe veszik. Az NDL alapítója a Globális Fenntartható Divathétnek - angolul: Global Sustainable Fashion Week/ #GSFW -, amelyet 2016 óta rendez meg minden évben Budapesten, több mint 20 ország öko tudatos tervezőinek, professzionális előadóinak részvételével. Bővebb információ: www.gsfashionweek.com. Az esemény részét képezi a 2 napos nemzetközi konferencia, panel beszélgetések, workshop-ok, öko tervezők kiállítása és divatbemutatója, valamint a #GSFW-hez egyéb kisérő programok is csatlakoznak.  A #GSFW és az NDL elnöke 2017.március óta a Fashion Revolution ország koordinátoraként is tevékenykedik, ezzel erősítve szervezete társadalmi felelősség vállalását is a fenntartható és átlátható divatipar érdekében. A 4th#GSFW egy kiemelt előadója Carry Somers, a Fashion Revolution alapítója volt, aki nagyra értékelte ezt a munkát. A Fashion Revolution tevékenység jogi hátterét is az NDL biztosítja, amely non-profit szervezetként önerőből nehezen tudja ezt a plusz feladatot is felvállalni, így a programok megvalósításához támogatók, adományozók bevonása szükséges.

Mire gyűjt:

Legyél a Fashion Revolution országos kampányunk támogatója!

Mi a Fashion Revolution? 2013 április 24-én 1134 ember vesztette életét és 2500 ember sebesült meg, amikor a Rana Plaza ruhagyár komplexum épülete összeomlott Dakkában, Bangladesben, ahol a munkások rossz szociális,munka biztonsági és veszélyes körülmények között dolgoztak. Ezekben a gyárakban azok a nagy márkák, fast fashion (gyors divat) cégek dolgoztatnak, akik az olcsó munkaerőt kihasználva óriási haszonra tesznek szert a divatiparban és próbálják túlfogyasztásra bírni a vásárlókat. Ez volt az az időpont, amikor a Fashion Revolution megszületett, mert a divatipar etikus és átlátható átalakítására van szükség. Mi is azt szeretnénk, ha a divatipar jó érdekeket szolgálna és átlátható lenne. Hiszünk egy olyan változásban, amely értékeli az embereket, a környezetet, a kreativitást és a profit egyenlő elosztását. Küldetésünk, hogy összehozzunk mindenkit céljaink érdekében, ezt szolgálja a közel 100 országban folyó Fashion Revolution kampány.

A FASHION REVOLUTION TE VAGY! Rajtad is múlik, hogy legyen változás! Ugye te sem szeretnél gyermekmunkával, szörnyű körülmények között dolgozó munkások által előállított és a környezetre és saját egészségedre is káros ruhát hordani? Nézzed meg a címkét és döntsél! Tedd fel a kérdést: “Ki készítette a ruhámat?” #whomademyclothes és csatlakozz hozzánk!

Mutasd meg a ruháid címkéjét. Készíts egy fotót magadról, ahol látszik a ruhád címkéje,  a #whomademyclothes #fashrev #fashionrevolution hashtag használatával posztold a fotódat a közösségi média oldalain.

Ha gyártó vagy tervező vagy, mutasd meg, hogy Magyarországon etikus gyártással készíted a ruhákat, kiegészítőket a #imadeyourclothes felirat használatával.

KÉRJÜK TÁMOGASS ADOMÁNYODDAL IS MINKET, hogy minél szélesebb körű kampányt és ezzel összefüggő színes programokat szervezhessünk Magyarországon - már az iskolákban is - a környezettudatos, etikus és fenntartható divat érdekében. A jövő rajtunk múlik!

Az adományokat a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület számlájára várjuk:

OTP Bank, Számlaszám: 11711010-20003036, Megjegyzés: FR adomány

Köszönjük!

If you are willing to support our campaign, but you do not live in Hungary,you can send your donation via:
OTP BANK, Budapest, Hungary,
IBAN: HU06117110102000303600000000
BIC/SWIFT Code: OTPVHUHB
Name: Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület
Please indicate: Donation for FR campaign Hungary

Kövess minket/pls.follow us:

  • https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary/
  • https://www.fashionrevolution.org/europe/hungary/ 
  • https://www.instagram.com/fashionrevolutionhungary/ 

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Divatosan a környezetért!

NDL

Segíts adományoddal, hogy elkészíthessük multimediális divatoktatási programunkat, melyben kiemelten foglalkozunk a 13-18 éves korosztály tudatosságra nevelésével!

57% 287.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.