Napsugár Közhasznú Egyesület

Segíts magadon az Isten is megsegít! Valljuk, a sérültnek is joga van az emberi élethez!

Az értelmi/halmozottan sérült, autista gyermekek/fiatalok és családjaik segítése. Valljuk, a sérült gyermeknek/fiatalnak is lehet igénye arra, mint bárkinek a társadalomban.

Adószám:
18892406-1-18

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Napsugár Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18892406-1-18

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
72100237-10148868

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-3375399

A szervezet címe:
9700 Szombathely, Kertész u. 20.

Tevékenységi kör:
Rászorult csoportok támogatása

Tevékenység leírása:
Egyesületünk, az esély egyenlőség, a társadalmi integráció jegyében végzi tevékenységét. Éves munkaterv szerint dolgozunk: kézmûves-képesség fejlesztõ foglalkozás, ének-zene,- mentálhigiénés terápia,-rehabilitációs célú programok. Szabadidős programok: kirándulás, évente nyaralás, táborozás. Az egyéni képességek, készségekhez alkalmazkodtunk - szem előtt tartottuk a családok igényeit, lehetőségeit. Az elszigetelt, izolált helyzetből kimozdítottuk a családokat, az egészséges társadalomban való részvétellel. Mintegy példamutatás a családok erőn felüli részvételével, segítésével támogatásával. Együttműködünk más fogyatékos egyesülettel, a civilek programjain rendszeresen részt vettünk.

Mire gyűjt:

A családok segítésére, a családban élő fogyatékosok programjaira, nyaralás,-egészségügyi.- rehabilitációs foglalkozásokkal.

Egyesületünkben hagyománya van a fogyatékos gyermekek egészséges gyermekek-kel való együtt táborozásának.

Az önsegítő csoportok működésének sajátos megjelenési formája az együttes tevékenység és az egymás problémáinak megélése, mindez pozitívan hat az egészséges gyermekre, testvérre. Együttműködők a gyermekek hiszen a másságot szeretetteljes közösségben, családban tapasztalják meg először. A család, a kiscsoport mint mikrokörnyezet közvetít, pozitívan hat  a társadalmi elfogadás az integráció irányába.


 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.