Napfogyatkozás Egyesület


A Napfogyatkozás Egyesület 20 éve azért dolgozik, hogy a halál, és más veszteségek okozta gyász feldolgozásához mindenki számára elérhető segítséget nyújtson országosan és mindenki számára elérhető módon gyászfeldolgozó csoportokban, szakemberek képzésével, ellátórendszer munkatársainak szakmai támogatásával, speciális gyászhelyzetekkel kapcsolatos ismeretek átadásával. Hiszünk abban, hogy a gyászfeldolgozásnak megadott tér, idő, és támogató sorstársi közösség segíti a gyász természetes folyamatát és a gyászolók számára az erőforrásaik mozgósítását. Az egyesület szakmai közössége több száz főből áll, akik az önsegítő mozgalom keretében gyászkísérőként vesznek részt a programjainkban, gyászfeldolgozó csoportot indítanak, gyászolókat kísérnek. Célunk a társadalom figyelmének felhívása a gyászolók és az egyéb veszteségeket átélők (munkahelyüket elveszítők, házasságukat illetve párkapcsolatukat felbontók, fogyatékossággal élők és fogyatékossággal, betegséggel élő gyermeket nevelő szülők, stb.) nehézségeire, támogatásuk fontosságára, ennek érdekében veszteség és halál utáni gyászfeldolgozó csoportokat indít és gyászcsoportvezetőket és gyásztanácsadókat képez, akik önkéntesen, illetve önsegítő módon országosan elérhetővé teszik a gyászfeldolgozás lehetőségét. A Napfogyatkozás Egyesület. 20 éves munkájának eredménye az önsegítő gyászfeldolgozó csoportok mozgalma, amely az ország egész területén elérhetővé teszi a gyászolók számára a feldolgozás egyéni és csoportos lehetőségeit.

Adószám:
18173486-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Napfogyatkozás Egyesület

Szervezet adószáma:
18173486-1-41

Honlap:
https://gyaszportal.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/napfogyatkozasegyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Gyaszportal

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-20475424-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203383315

A szervezet címe:
1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 92. 1. em./25.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

A Napfogyatkozás Egyesület tevékenységei

– gyászolók segítése: az egyéni és csoportos támasznyújtás kereteinek megteremtése, önsegítő gyászfeldolgozó csoportok hálózatának működése
- közösségépítés - gyászkísérők, érintettek és szakmai érdeklődők számára közösségi projektek megvalósítása
- szervezetek, munáltatók és szakmai közösségek gyászfeldolgozásának segítése, eszköztár bővítés
– gyászkíséről és különböző területen dolgozó szakemberek képzése, workshopok, szakmai napok szervezlse
– gyásszal foglalkozó kiadványok, tájékoztató anyagok  (könyvek, tanulmányok) megjelenésének elősegítése
– szakmai fórum megteremtése a gyásszal és egyéb veszteségekkel foglalkozók számára, a szakemberek
közötti együttműködés elősegítése
– szemléletformálás:  a társadalom figyelmének felhívása a gyászolók és az egyéb veszteségeket átélők (munkahelyüket
elveszítők, házasságukat illetve párkapcsolatukat felbontók, csonkoló műtéten átesettek stb.)
nehézségeire, támogatásuk fontosságára

Mire gyűjt:

A járványhelyzet tavaszi és őszi hulláma során az oktatási, szociális és egészségügyi dolgozók rendkívül sok veszteséggel találkoztak munkájuk során – ami sok esetben felkészületlenül érte őket. Mások veszteségeinek mindennapos megélése rájuk is kihat, aminek feldolgozására, saját gyászuk megélésére nincs lehetőségük – idő, kapacitás és eszközök hiányában.

Mindennapos tapasztalat az ellátórendszer munkatársainak leterheltsége, a rendszer kapacitás és forráshiánya – miközben a legsérülékenyebb, legkiszolgáltatottabb élethelyzetekben kell megtartaniuk másokat. Szupervíziós, feldolgozó alkalmak hiányában a legelhivatottabb szakemberek is nehezen tudják önmagukat újraépíteni. Elengedhetetlen, hogy a szociális, oktatási és egészségügyi dolgozók is lehetőséget kapjanak a gyászuk és veszteségeik feldolgozására – ezáltal önmagukkal és a szakmai közösségük tagjaival való kapcsolódásra és a munkájuk során megélt nehéz helyzetek új megközelítésére, a kiégésük megelőzésére.

Egy Támaszpontra ahol gyászkísérők bevonásával

  • megoszthatják a munkájuk során tapasztalt veszteségekkel kapcsolatos megéléseiket, 

  • saját veszteségeik feldolgozásában kapnak támogatást, 

  • új minőségben egymás számára is társas támaszt tudnak adni.

Gyászcsoportvezetők és gyászkísérők országos hálózatát működtetjük, akik önkéntesen önsegítő gyászcsoportok indításával a gyászolás természetes folyamatához teremtik meg a teret és az időt.  Ezen csoportok segítséget nyújtanak gyászolóknak, tantestületeknek, iskolai osztályoknak, szociális munkásoknak és egészségügyi dolgozóknak a különböző intézményekben. Ez a közösségi önsegítő mozgalom mára országosan elérhetővé tette a gyászolók számára a közösségi kapcsolódást. 

A Támaszpont egy olyan kezdeményezés, amelyben gyászkísérők és gyászcsoportvezetők csoportos és egyéni gyászfeldolgozó alkalmakat tartunk óvodák, iskolák, szociális intézmények, idősotthonok és egészségügyi intézmények dolgozóinak - ezáltal ők is lehetőséget kapnak arra, hogy a munkájuk során közvetlenül vagy áttételesen megélt veszteségeket feldolgozzák, megosszák, egymásnak támogató közösséget tudjanak kialakítani. Legyen egy hely, ahol tudnak beszélni arról, ami nehéz – miközben másokat támogatnak.

A Támaszpont célja, hogy minél több intézmény munkatársai kaphassanak a járványhelyzet okozta veszteségeik feldolgozásában segítséget.  A legterheltebb, sokszor a legkevésbé elismert területeken dolgozók számára legyen lehetőség a veszteségeik megosztására, feldolgozására.

-  gyászfeldolgozó csoportok megvalósításával munkaközösségek, szakmai csoportok számára
- krízisintervenciós alkalmak munkaközösségek, iskolai osztályok, szülőcsoportok számára és munkacsoportok számára
- egyéni és csoportos gyászkísérés igény szerint.

Az adományoddal a programunk megvalósítását segíted:

1000 Ft adomány: egy gyászoló csoportban részvételét biztosítja

5000 Ft adomány: egy egyéni gyászkísérő alkalom megvalósítása

10000 Ft adomány egy csoportos krízisintervenciós, vagy gyászfeldolgozást segítő alkalom támogatása egy munkacsoport, szakmai közösség számára.

Célunk, hogy egy intézményben több programelem is megvalósulhasson.

Támaszpont azoknak, akik értünk dolgoznak.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2019 M érleg_khbeszámoló)

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Ők értünk, mi értük .- veszteségek az ellátórendszerben

Napfogyatkozás Egyesület

Az oktatási, szociális és egészségügyi dolgozók a munkájuk során tapasztalt veszteségek feldolgozásában kapnak segítséget és módszereket a program során.


Adománygyűjtés indult: 2021.10.11.
Összeg: 245.500 Ft
Támogatók száma: 14
Érdekel Támogatom
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Ők értünk, mi értük - veszteségek az ellátórendszerben

Napfogyatkozás Egyesület

Tegyünk együtt az oktatási, szociális és egészségügyi dolgozók veszteségeinek feldolgozásáért, hogy ők is kapjanak figyelmet!

103% 517.023 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.