Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete

"Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk." - Mahatma Gandhi

A hallássérültek életminőségének javítása.

Adószám:
18288528-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete

Szervezet adószáma:
18288528-1-07

Honlap:
http://www.naboke.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Nagyothall%C3%B3k-%C3%A9s-Bar%C3%A1taik-Orsz%C3%A1gos-K%C3%B6zhaszn%C3%BA-Egyes%C3%BClete-NABOKE/131166900330622

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11736006-20395607-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-5852582

A szervezet címe:
8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. 51.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Közösségerősítő programok. A hallássérültek életvitelét segítő eszközökhöz juttatás (pl. babasírás jelző, megfelelő és jól beállított hallókészülékek). Együttműködési partneri megállapodások révén áruvásárlási és szolgáltatói kedvezmények biztosítása az egyesület tagjai részére tagsági igazolvány használata mellett. Felvilágosító és információadási segítségek hallássérültek számára illetve a társadalmi befogadókészség elősegítésére. Hallássérültek érdekvédelme. Különleges programok szervezése, hallássérültek hozzáférhetősége elősegítése minőségi programokban részt vételhez. A hallássérült egyén megóvása a társadalmi elszigetelődéstől. Munkalehetőségek felkutatása hallássérültek számára. Nemzetközi civil és szakmai szervezetekkel való kapcsolattartás.A 2012. május 15-én jogerősen bejegyzett Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete (NABOKE) idei év elején rendes tagja lett a Nagyothallók Európai Szövetségének (EFHOH), illetve a Nagyothallók Nemzetközi Szövetségének (IFHOH). Lengyel testvérszervezetünkkel (PFOS- Polska Fundacja Osób Słabosłyszących) is jó kapcsolatokat ápolunk. Saját honlapot működtetünk és szép, plasztikkártya alapú fényképes, biztonsági elemekkel ellátott tagsági igazolványt rendszeresítettünk, amire egyre növekvő mértékben tagjaink áruvásárlási és szolgáltatási kedvezményeket is igénybe vehetnek. Rengeteg közösségerősítő programot valósítottunk meg (klubdélutánok, kirándulások, vitafórumok, turistautak, stb.). Egyre több együttműködési partneri megállapodásunk van hazai cégekkel, intézményekkel, hallássérülteket szolgáltatókkal (pl. hallókészülék-forgalmazók) és testvéregyesületekkel. Adománygyűjtési akciónk során siket családnak, ahol kisbaba született 300eFt értékű babasírás-jelzővel kombinált jelzőberendezést adtunk végleges használatba. Taglétszámunk egyre növekszik, igény van a NABOKE-ra.

Mire gyűjt:

Tisztelt Adományozók, Segíteni Szándékozók! Bankszámlaszámunkra pénzadomány-utalással tudja egyesületünket támogatni. Az adó 1% felajánlásokat a 2015. évben fogadhatjuk. Az egyesület működtetési költségeire, igényszerű szolgáltatások létesítésére gyűjtünk. Kérésére az adományról igazolást adunk és felhasználásáról tájékoztatjuk. A NABOKE valódi és egyre bővülő közösség. Bárki tag lehet, nem csak hallássérült és pártoló tagsággal, önkéntes tevékenységével is segítheti az egyesületünket, azon keresztül a hallássérült embereket. Szeretettel várjuk programjainkon is! Számítunk Önökre! Dr. Hendrik István elnök

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.