Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Esély a munkában, esély az életben

Súlyosan fogyatékos (siket és nagyothallók) munkavállalók elhelyezkedésének segítése. A célcsoportot foglalkoztató munkaadók felkutatása és a célcsoport munkavállalóival találkozásának elősegítése, a kommunikációs problémák áthidalásának megoldása. Súlyosan fogyatékos emberek helyzetének jobbítása,

Adószám:
18388192-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Szervezet rövid neve:
Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Szervezet adószáma:
18388192-1-41

Honlap:
http://www.munkakoralap.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hallasserultek.munkavallalasa/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Munkakor

A szervezet e-mail címe:
munkakoralapitvany@t-online.hu

Bankszámlaszám:
16200223-10019243-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2742607

A szervezet címe:
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:

Rehabilitációs foglalkoztatás Hallássérültek részére munkahely feltárás, munkahelyteremtés Közfoglalkoztatás Hallássérültek jelnyelvi oktatásának fejlesztése, létrehozása Jelnyelv használata a szakmai oktatásokon Családon belüli erőszak ellen a kommunikáció fejlesztésével• 2014-ben elkészítettük speciálisan a hallássérültek részére a munka- és balesetvédelmi oktatási anyagunkat, amelyet 5000 példányban terjesztettünk országosan a munkaáltatók részére (jelelt és feliratozott DVD-vel mellékletben) • A hallássérült gyermekek részére elkészítettük a Magyar Népmesék első 13 epizódjának jelelt és feliratozott változatát (opciósan hanggal) • Pénzügyi klubot létesítettünk, amelyben a hallássérültek részére pénzügyi ismereteket oktatunk. • Jelnyelvet kezdtünk oktatni a saját munkavállalóink számára is. • A Facebook felületeinken jelenleg több mint 3000 tag van, akiket naponta tájékoztatunk a betölthető állásokról és friss hírekről (jelelt és feliratozott videón keresztül) • 2014-ben az ügyfélszolgálati napjainkon közel 500 fő részére nyújtottunk munkaerő-piaci tanácsadást, 200-300 fő részére pedig életviteli, szociális és pszichológiai tanácsadást is. • Új célcsoportot is kijelöltünk szervezetünk számára, így 2014 decemberétől már két látássérült is foglalkoztatunk távmunka keretében.

Mire gyűjt:

A jelnyelv megvalósítása és ingyenes oktatás elérhetősége a családok számára, valamint a jelnyelv oktatásának lehetősége a szakmai oktatásokon.

Mivel a hallássérültek nagy része soha nem tanul meg magyarul, ezért számukra a tankönyvekből való tanulás nem megfelelő, részükre csak a jelnyelvi oktatás lenne elfogadható. Ez azonban nemcsak az oktatásokon, hanem már a gyermekek részére sem elérhető, így a hallássérült/halló vegyes összetételű családokban rendszeresek a családon belül történő konfliktusok, és erőszakos megnyilvánulások.

 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Feltöltés alatt!


Tranzakció: 26
Eddig összegyűlt: 124.000 Ft
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
kampány

Lásd a hangot!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

100% 255.000 Ft összegyűlt
255.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.