Munka-kör Alapítvány

Esély a munkában, esély az életben

Súlyosan fogyatékos (siket és nagyothallók) munkavállalók elhelyezkedésének segítése. A célcsoportot foglalkoztató munkaadók felkutatása és a célcsoport munkavállalóival találkozásának elősegítése, a kommunikációs problémák áthidalásának megoldása. Súlyosan fogyatékos emberek helyzetének jobbítása, azáltal, hogy egyéni kommunikációs fejlesztésben részesülnek.

Adószám:
18388192-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Munka-kör Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Szervezet adószáma:
18388192-1-41

Honlap:
http://www.munkakoralap.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hallasserultek.munkavallalasa/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Munkakor

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10019243-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2742607

A szervezet címe:
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 81.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:

Az Alapítvány 15 éve dolgozik hallássérültek foglalkoztatásának elősegítéséért, fejlesztésükért, a társadalom befogadóvá tételéért, mint akkreditált foglalkoztató, és mint munkaközvetítő egyaránt. Közhasznú szervezetként működik.

Jelenleg 27 fő megváltozott munkaképességű munkatársunk van, akik sorstárs-segítőként végzik munkájukat. Hallássérült-hallássérülttel, látássérült-látássérülttel osztja meg a tudását a saját tapasztalata, tudása alapján. Ezt a tevékenységet mentorálják többnyire egyetemet, főiskolát végzett szakemberek munkaviszony keretében, vagy önkéntesként is sokan.

Napi munkavégzésük során egyre inkább előtérbe került az érdekképviselet, s az esélyegyenlőség – külső foglalkoztatók általi - biztosításának érdekében kifejtett tevékenységük. Használják a közösségi média felületein a tudásmegosztást és a hallássérültek mindennapi életminőségét befolyásoló információáramlás szervezését a weboldalukon. Számos európai ország hasonló szervezeteivel, s egyetemi kutatóintézetekkel működnek együtt a hallássérültek integrációját elősegítő innovatív programok kidolgozásában. Ezek közül a szakma-elsajátítás, tananyagfejlesztés, a videofelvételekkel kombinált elméleti és gyakorlati képzés, a továbbképzés, valamint a hallássérülteknek szóló kézikönyvek készítése a legjelentősebb, amelyeket önállóan és az Erasmus + programok keretében is végzik.

Az alapítvány rehabilitációs-, audiomentorai és sorstárssegítő munkatársai a munkaerő fejlesztés számos módszertani kérdésével foglalkoznak, ennek keretében működtetik a Kreatív csoportjukat is. Ennek munkájába - hasonlóan az alapítvány többi munkacsoportjához – bárki, bármikor, az ötleteivel, alkotókészségével beléphet és kipróbálhatja magát, ezzel is segítve, fejlesztve egymást és mintát adnak másoknak is, többségében a hallássérülteknek. 

Facebook:  Hallássérültek Munkavállalása

Youtube: youtube.com/Munkakor

Twitter: twitter.com/munkakor | Skype: munkakoralapitvany, instagram .com /munkakor

www.munkakoralap.hu

 

Mire gyűjt:

A hallássérültek számára a munkába álláshoz szükséges képzések jellemzően az egyéni kommunikációs fejlesztéssel kezdődnek. Ez jelenti a beszéd értését, a hallás javítását és a munkához szükséges szókincs fejlesztését. Az ehhez szükséges kommunikációs eszközök a speciális telefonok, indukciós hurkok, erősítő- és adóvevő-készülékek, amikhez a támogatást kérjük. Ezen eszközök nagymértékben hozzájárulhatnak egy-egy hallássérült egész életét befolyásoló képzés sikeréhez.  

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Láss meg minket – és cselekedj!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

A hallássérülteket segítjük, hogy megszerezzék a munkavállaláshoz szükséges kulcsképességeket és információkat. Csak egy hívásodba vagy sms-edbe kerül, hogy Te is csatlakozz a jó ügyhöz!


367 hívás, 8 sms
Érdekel
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adj 1%-nyi esélyt, hogy 100%-ban dolgozhassunk!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

2004 óta igyekszünk elősegíteni a hallássérültek munkaerőpiaci esélyeit új szakmák akadálymentesítésével, munkaközvetítéssel, szókincs- és jelnyelvi képességek fejlesztésével.


Lezárult:
2019-05-21.
Adószám:
18388192-1-41
Érdekel
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adjunk esélyt a hallássérülteknek a munkában és az életben!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át hallássérült fiatalok megsegítésére.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18388192-1-41
Érdekel
Jogvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Halld meg a hangunk és tegyél értünk!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

Szeretnéd, hogy minél több hallássérült jusson rendes munkához? Szeretnéd, hogy ezáltal az adományod többszörösét kapják vissza fizetés formájában? Tedd boldoggá egy dolgozni vágyó hallássérült mindennapjait!Összeg: 590.025 Ft
Támogatók száma: 70
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Lásd a hangot!

Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért

100% 255.000 Ft összegyűlt
255.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.