Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete

„Velünk és nem helyettünk.” Sokoldalú segítség mozgássérülteknek..

Az egyesület célja a Fejér megyében élő mozgássérültek érdekvédelme, összefogása, a társadalmi és kulturális életbe való bekapcsolódásuk elősegítése, számukra egészségügyi és szociális szolgáltatások biztosítása.

Adószám:
19826840-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete

Szervezet rövid neve:
Mozgássérültek Egyesülete

Szervezet adószáma:
19826840-1-07

Honlap:
http://egyesulet-viktoria.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/viktoria.kozpont

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11736116-20027801

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-22-316926

A szervezet címe:
8000 Székesfehérvár, Erzsébet u. 20. 20.

Tevékenységi kör:
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Az egyesület segítséget nyújt a mozgássérült embereknek, képviseli és védi az érdekeiket. Rendszeresen adunk tagjainknak tájékoztatást a jogokról, a magyarországi lehetőségekről, a különféle rendezvényekről. Szolgáltatásaink: tájékoztatás, tanácsadás, segédeszközök kölcsönzése, tanfolyamok, képzések, kulturális és szabadidős programok. Az egyesület intézménye a Viktória Rehabilitációs Központ. A központ tevékenységkörei: – nappali és egészségügyi ellátás: nappali klub, komplex képességfejlesztés, könyvtár, szabadidős programok, egyéni és csoportos gyógytornák, speciális terápiák (McKenzie, Schroth) a gerincbetegségek kezelésére, fizikoterápia, masszázs; – támogató szolgálat: személyi segítés, szállító szolgálat, otthoni gondozást segítő szolgálat; – átmeneti otthon: olyan mozgássérültek kezelése, ellátása, akik a rehabilitáció után újra önállósodnak és akár az otthonukba is vissza tudnak térni; – tartós bentlakás: olyan mozgássérülteknek, akik a mindennapi életben állandó fizikai segítségre szorulnak, de részben önállóak, segédeszközzel helyet tudnak változtatni. Egyesületünk a megyében élő mozgáskorlátozottak érdekvédelmével foglalkozik és sokoldalú, közhasznú szolgáltatásokat nyújt számukra az intézményével együtt. 2014-ben 2427 tagunk volt. 630 esetben adtunk személyes segítséget. 46 alkalommal kölcsönöztünk segédeszközt a rászorulóknak. 95 fő végezte el az alapfokú számítógépes tanfolyamunkat. A 30 kulturális programunkon 2662 fő vett részt. Az egyesület intézménye a Viktória Központ 2014-ben is négyféle szociális feladatot (nappali ellátást, támogató szolgálatot, átmeneti és tartós bentlakást) biztosított 108 főnek. Emellett 2668 főnek nyújtott egészségügyi, rehabilitációs szolgáltatásokat.

Mire gyűjt:

Ügyintézés segítésére, ösztöndíj, egészségügyi és szociális szolgáltatások biztosítására, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására gyűjtünk adományokat.

A Viktória központ 1996 óta nyújt sokféle egészségügyi és szociális szolgáltatást a rászorulóknak. A központ megtartásához, működtetéséhez és fejlesztéséhez újabb forrásokra van szükségünk. Amennyiben Ön is fontosnak tartja a céljainkat és jónak a munkánkat, akkor örömmel vennénk, ha a támogatóink közé lépne.

Elsősorban pénzadományokra lenne szükségünk, de szívesen fogadunk önkéntesként szakembereket és más segítőket is.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.