Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ)

“Életed legfontosabb pillanata a jelen pillanat, legfontosabb embere, akivel most kell leülnöd beszélgetni, legfontosabb tette a szeretet.” (Eckhart mester)

Kedves Érdeklődő! A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) 1995-ben alakult meg néhány súlyosan mozgássérült kerekesszékes ember összefogásával. Tevékenységeinket azóta is töretlenül folytatjuk segítve a súlyosan mozgássérültek életét. Céljaink az akadálymentesítés elősegítése, a fiatalok érzékenyítése, prevenciós baleset megelőzési órák tartása oktatási intézményekben, melyek segítik a mai diákoknak a jövő nemzedékének az előítéletek leküzdését is. Sorstársi tanácsadó iroda működtetése minden munkanapon az egyesület irodájában. Révész szolgálat, beteg ágy melletti sorstársi tanácsadás a hiteles tapasztalatok és lelki segítség átadásával a kerekesszékes révészek által. Magyarország területén, fővárosi és vidéki rehabilitációs intézményekben. Az egyesület országos működésű.

Adószám:
18077373-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ)

Szervezet rövid neve:
ÖNÉ

Szervezet adószáma:
18077373-1-41

Honlap:
http://www.onalloelet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Mozg%C3%A1ss%C3%A9r%C3%BClt-Emberek-%C3%96n%C3%A9-Egyes%C3%BClete-978400235559270/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10102086-68345402-00000002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305364062

A szervezet címe:
1022 Budapest, Marcibányi tér 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

Tesszük ami a dolgunk, hogy más mozgássérülteknek már könnyebb legyen saját önálló életüket kialakítani és élni.

A révész tevékenység működtetése is célunk. A révész szolgálat beteg ágy melletti sorstársi segítség nyújtása. A baleset vagy betegség miatt frissen és véglegesen kerekeszékbe kerülő emberek számára nyújtunk saját példa alapján megélt hiteles lelki és tapasztalati támogatást minden héten személyesen a rehabilitáció ideje alatt és utána is igény szerint. A révészek három hónapos képzésen vesznek részt.  Jelenleg a révészek Budapesten az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet minden osztályán, a Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai részlegében, a Csepeli Rehabilitációs Kórházban, a Kispesti Rehabiltiációs Kórházban heti rendszerességgel jelennek meg. Az Irgalmasok Kórházában igény szerint, a Szent Margit Kórházban igény szerint vagyunk jelen. Vidéken Debrecenben, Mezőkövesden, Szolnokon, Egerben, Kakasszéken segítenek révészek.

Oktatási intézményekben osztályfőnöki órák keretében érzékenyítő foglalkozásokat tartunk, melyek célja a balesetmegelőzés a szterotípiák leküzdése, a szemlélet megváltoztatása a fiatalok körében. 

Harcolunk a főváros akadálymentesítésért, a tömegközlekedés használhatóságáért, melynek megvalósulása által a kerekesszékes emberek is képesek lehetnének integrált oktatásban résztvenni, majd később munkát vállalni és önálló életet élni.

Mire gyűjt:

Neked csak 1, de nekünk nem mindegy :-) A Tiéd lehet az ÖNÉ Egyesületé?  Az adó 1% felajánlása nagy mértékben megkönnyítené egyesületünk működési költségeit, programjaink megvalósítását, főleg a COVID 19 miatti nehéz pénzügyi helyzetünkben.

Köszönjük, ha minket választ adója 1%-a adományozására!

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Neked csak 1, de nekünk nem mindegy

ÖNÉ

Köszönjük, ha az 1% felajánlásával segíted egyesületünk működési költségeit, hogy továbbra is végezhessük segítő szolgálatainkat a súlyosan sérült kerekesszékes mozgássérültek számára. www.onalloelet.hu


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18077373-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.