MOZAIK Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért


Fő célunkként az autista gyermeket nevelő családok támogatását, képzését, segítését, érdekeinek védelmét, valamint a társadalom szemléletének formálását tűztük ki. Tagjaink között több sorstársi segítséget nyújtó mentorszülő is megtalálható. Tagszervezete vagyunk az AOSZ-nak.

Adószám:
18220320-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
MOZAIK Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért

Szervezet rövid neve:
MOZAIK Egyesület

Szervezet adószáma:
18220320-1-13

Honlap:
http://mozaikegy.wix.com/mozaikegyesulet

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MozaikKozhasznuEgyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCan-Vl4e_RENAReh_YMSVFQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
17000019-13093884-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-4248688

A szervezet címe:
2330 Dunaharaszti, Kölcsey u. 28.

Tevékenységi kör:
Ismeretterjesztés, támogatás

Tevékenység leírása:

Autista gyermeket nevelő családok számára nyújtott szolgáltatások: - tematikus és kötetlen szülőklubok szervezése - szülőképzések kidolgozása és szervezése - szülősegítő kiadványok készítése - információnyújtás, tanácsadás, mentorálás - szabadidős programok szervezése - az érintettek és családjaik érdekvédelme Szakemberek és a többségi társadalom felé történő autizmus szempontú tevékenységeink: - szakmai rendezvények szervezése - szakemberek tájékoztatása, képzése - a társadalmi szemléletformáló programok szervezéseLegnagyobb eredményünknek a Fogódzó Plusz szülőképzés kidolgozását és országos terjesztését tartjuk, melynek során autista gyermeket nevelő szülők számára adunk át hasznos információkat az autizmus megértéséhez, a mindennapi nehézségek csökkentése érdekében. A képzést tapasztalt autizmus szakember és érintett szülő tartja. 2013-ban 7 Fogódzó Plusz képzés került megszervezésre országos szinten. 2013. októberében megjelent első információs kiadványunk, mely egy kiadványsorozat első kötetként általános információkat tartalmaz a szülők számára. Rendszeresen megrendezésre kerülnek szülőtalálkozóink, melyeken van, hogy aktuális, a szülők számára érdekes témát járunk körbe, van, hogy egy kávé mellett beszélgethetnek kötetlenül és kapcsolódhatnak ki a szülők.

Mire gyűjt:

Szülősegítő kiadvány készítésére

Terveink szerint olyan több kötetes kiadványsorozatot állítunk össze, melyben hasznos tanácsokkal szolgálunk a szülők számára a gyermekükkel való foglalkozáshoz. Első, információs kiadványunk már megjelent, következő kötetünk a gyermekek fogászati vizsgálatra történő felkészítéséről fog szólni.

Szülőképzések kidolgozására

Az általunk kidolgozott Fogódzó Plusz képzésen túl több, aktuális, szülőket érdeklő témára reagáló képzést szeretnénk kidolgozni. Terveink között szerepel testvérképzés és érdekvédelmi képzés kidolgozása is.

Szülőképzések szervezésre

Képzéseinket szertnénk minél több család számára elérhetővé tenni nem csak a fővárosban, hanem orszgáos szinten is.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Integrált alkotótábor autista gyermekek és barátaik számára

MOZAIK Egyesület

Olyan programot szervezünk, ahol az autista gyerek is megtapasztalják a közösség támogató erejét, nem érzik kívülállónak magukat a táborban. Ebben segítenek a Dunamenti Összművészeti Egyesület művészei.

134% 147.500 Ft összegyűlt
110.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ők játszanak, mi gondolkodunk

MOZAIK Egyesület

Kell egy hely, ahol minden gyerek játszhat, akkor is, ha autista és akkor is, ha nem. És kell egy csapat, aki megért és segít együtt gondolkodni, megoldásokat találni. Segíts, hogy tovább játszhassanak a gyerek...

39% 62.500 Ft összegyűlt
160.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.