Motiváció Oktatási Egyesület

Közös az utunk!

A Motiváció Műhely hátrányos helyzetűek, kiemelten gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatja motiválás, képessé tevés és a társadalom szemléletformálása útján.

Adószám:
18288494-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Motiváció Oktatási Egyesület

Szervezet rövid neve:
Motiváció Egyesület

Szervezet adószáma:
18288494-1-06

Honlap:
http://motivaciomuhely.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MMuhely

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCD_OClTjmajVtO955lAWpZQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10401268-50526669-78841009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+3620-5909215

A szervezet címe:
6727 Szeged, Csap utca 60.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Motiváció Műhely tevékenységei négy fő területre oszthatók: mentorálás, társadalmi szemléletformálás, kutatás és szakértés, valamint közösségépítés.

A mentorálás során hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatásával foglalkozunk. Legfontosabb hátránykompenzáló programunk a Motiváció Tanodák, ahol 30-30 gyermek komplex támogatását végezzük két helyszínen, Szegeden és Balástyán.

A társadalmi szemléletformálás kiemelt eszközei az általunk fejlesztett társasjátékok, a Mentortársas, mely hátrányos helyzetű gyerekek iskolai életútját mutatja be, illetve a Rendszerhiba, mely játékban egy képzeletbeli város oktatási rendszerének hibáit javíthatják a résztvevők. A társasjátékok bemutatása mellett különböző rendezvényeken is találkozhatnak velünk az érdeklődők. Célunk, hogy társadalmunk tagjaihoz eljuttassuk az üzenetet: mindenki tehet valamit a kirekesztés, rasszizmus, szegregáció ellen.

A kutatás, szakértés keretében módszertani és szemléletformáló képzéseket tartunk, kutatásokat végzünk, kiadványokat készítünk, illetve igyekszünk hatni a döntéshozókra.

Közösségépítő tevékenységünkkel elsősorban lokálisan szeretnénk hatást gyakorolni. Három Szeged tematikájú társasjátékunk kifejlesztésével és népszerűsítésével, valamint szabadidős és ismeretterjesztő programok szervezésével színesítjük szeretett városunk lakóinak életét.

Mire gyűjt:

Számos fiatal lány és nő nem tudja megengedni magának a menstruáció idején használható higiéniai termékek (betét, tampon) megvásárlását. A menstruációs szegénység becslések szerint Magyarországon minden negyedik nőt érinti.

Az adománygyűjtés során befolyt összegből a szegedi és balástyai  Motiváció Tanodába járó lányoknak szeretnénk egy-egy menstruációs dobozt összeállítani és ajándékozni, ami környezettudatos higiéniai eszközöket tartalmaz. Emellett a dobozba szeretnénk még néhány kozmetikumot, kiegészítőt, illatgyertyát tenni, amik segíthetnek ellazulni és jó kedvre derülni. A mosható betétek használatával a lányoknak 5 évig nem kell menstruációs termékekre költenie (5 év alatt havi 1500 forintos költséggel számolva minden lány 90.000 forintot költene ezekre a termékekre).

A menstruációs dobozokat egy női ciklusról szóló foglalkozássorozat zárásaként tervezzük átadni a tanodásoknak.

Amennyiben a támogatások összege meghaladná a kitűzött célt, az ezen felül beérkező adományokból további tanodák számára vásárolunk női higiéniai termékeket.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

NőCik - Női Ciklus Projekt

Motiváció Egyesület

Minden lány megérdemli a kényelemérzetet és jóllétet ciklusának teljes időtartama alatt. Támogasd Te is projektünk megvalósulását!

105% 717.000 Ft összegyűlt
680.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% az egyenlő esélyekért

Motiváció Egyesület

A Motiváció Egyesületnél hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozunk azért, hogy ők is egyenlő esélyekkel induljanak az életben.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18288494-1-06
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Csodálatos Tanodautó

Motiváció Egyesület

A tanodai gyermekek hazaszállítása minden nap két órát vesz igénybe, és olyan tanodásaink is vannak, akik az utazási nehézségek miatt nem tudnak részt venni a foglalkozásokon. Támogasd a balástyai tanyasi gyerm...

100% 700.174 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Az élet tanodája! - Motiváció Tanoda

Motiváció Egyesület

100% 450.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.