Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

A Mosolykommandó Alapítványt 2015-ben szegedi fiatalok alapították, abból a célból, hogy társadalmi felelősségvállalással, betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából önkéntes munkát végezzenek. (alapításkori nevünk: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány volt)

Adószám:
18657573-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bohócdoktorok

Szervezet adószáma:
18657573-1-06

Honlap:
http://bohocdoktor.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mosolydoktorok/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCkNA6BSvPVHiRA63MFjMYsw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12067008-01528812-00100000

A szervezet telefonszáma:
+36-20-9197622

A szervezet címe:
6722 Szeged, Gutenberg utca 29.

Tevékenységi kör:
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Tevékenység leírása:

Bohócdoktor csapatunk évek óta segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Felemelő érzés látni a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni, játszani. Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék. Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia.Fiatal szervezet vagyunk, tele ötletekkel, és lelkesedéssel! A felkeresett kórházakkal hosszútávú, partneri viszonyt igyekszünk kialakítani. Az eddigi munkánk során több kórházat is meglátogattunk, köztük kiemelnénk a Szegedi Gyermekklinika Onkológiáját, sebészetét,, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályát, A Gyulai Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályát, számos gyermekorvosi rendelőt stb. Rengeteg tervünk, és megvalósításra váró ötletünk van, amelyeket meg szeretnénk valósítani. Bohócdoktor-csapatunk hónapról-hónapra bővül, támogatói körünk pedig napról-napra gyarapodik a közösségi média hihetetlen erejének köszönhetően.

Mire gyűjt:

A bohócdoktori vizitek költségekkel járnak, amelyeket jelenleg kisebb felajánlásokból tudunk fedezni. Lufizsonglőr bohócunknak például a lufikat egy lufigyártó cég biztosítja. Az utazásokat kölcsönautókkal biztosítjuk, az üzemanyagköltségeket összedobjuk. Ez gyakran nehézségeket okoz, főleg ha messzebb fekvő kórházakba kapunk meghívást. Szerencsére egyre több helyre hívnak minket, egyre többször cseng a telefon, annyira sikeresek a vizitek. Szeretnénk ezt jól szervezett formában, támogatásokkal, és a honlapunkon keresztül történő precíz, és pontos elszámolással nyomon követni.

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Egy hívással a beteg gyerekek mosolyáért!

Bohócdoktorok

A Bohócdoktoraink egész évben járják a kórházak gyermekosztályait, hogy a nevetésterápia alkalmazásával mosolyt tudjanak csalni a beteg gyerekek arcára. Segítsd csapatunkat, hogy minél több helyre eljuthassunk!


372 hívás, 96 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adó 1% a Kórházi Bohócdoktoroknak

Bohócdoktorok

Mosolyt viszünk a gyermekkórházakba! Küldetésünk, hogy nevetésterápiánkkal minél több kórházba el tudjunk jutni a beteg gyerekekhez. Adó 1%-os felajánlásokkal évente több 100 kisbeteget tudunk meglátogatni.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18657573-1-06
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bohócdoktorok 200 kisbeteg mosolyáért

Bohócdoktorok

33% 66.010 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bohócdoktorok Gyermekmosoly Projektje

Bohócdoktorok

100% 178.000 Ft összegyűlt
178.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bohócdoktorokkal 500 gyermek mosolyáért!

Bohócdoktorok

20% 101.203 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.