Mosoly Alapítvány

A Mosoly Alapítvány hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti ingyenes mese- és művészetterápiáival.

A több mint 20 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Kórházi terápiás foglalkozásaink és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaink Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartunk mintegy 800 gyerek részvételével.

Adószám:
18674190-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mosoly Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Mosoly Alapítvány

Szervezet adószáma:
18674190-1-42

Honlap:
http://www.mosolyalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mosolyalapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCM2qyXecNDg6su1vgg_zSkA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12001008-00101932-00100001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203948933

A szervezet címe:
1022 Budapest Bogár u. 11/B. 47/A. III. 19.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

A több mint 20 éves múlttal és szakmai tapasztalattal rendelkező Mosoly Alapítvány elkötelezetten segíti a súlyosan beteg, kritikus fizikai és lelki állapotban lévő gyerekeket és családjaikat. Terápiás foglalkozásainkon az érintett gyerekek aktuális igényeihez illeszkedő, elsősorban a művészet- és játékterápia széles eszköztárával dolgozunk, pszichés támogatást nyújtva a betegség okozta válságos helyzetekben.

Kórházi terápiás foglalkozásaink és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaink Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetőek. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartunk mintegy 800 gyerek részvételével. Munkánkat az egészségügyi intézmények szakembereivel szoros együttműködésben végezzük, így az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében. Magasan képzett és speciális tapasztalattal rendelkező terápiás szakembereink, a minőséget biztosító monitoring rendszerünk és stabil szervezeti hátterünk teszi lehetővé, hogy megbízható partnerként egészítsük ki a szükséges pszichés támogatással a kórházi gyógyító munkát.

Mire gyűjt:

A jelenlegi helyzetben elsődleges célunk, hogy rövidtávon más módszerekkel és más eszközökön/csatornákon keresztül tudjuk biztosítani kapcsolatot a bent lévőknek, amihez szakembereinknek is más módszerekre, tudásra és eszközökre van szüksége.

Hosszabb távú célunk az idei évre, hogy a veszélyhelyzet feloldása után a most lezárt osztályokon is azonnal újra tudjuk indítani a Mosoly foglalkozásokat, hogy a krízisben lévő családok továbbra is szakszerű segítséget kapjanak a betegséggel való megküzdésben. A visszajelzések azt mutatják, hogy a folyamatos jelenlétünk az osztályokon hatékony támogatást jelent a súlyosan leterhelt egészségügyi dolgozók számára is: a terápiás foglalkozások hatására a bizonytalanságból fakadó feszültség oldódik, így a gyermekek megküzdési és együttműködési készsége is erősödni tud.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Mosoly PK_42)

  Közhasznúsági melléklet (Mosoly_kiegészítő melléklet 2018)

  Közhasznúsági melléklet (Mosoly_2018 évi mérleg eredménykimutatás)

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

#MOSOLYFUTÁS - FUSS ÖRÖMMEL, ADJ ÖRÖMMEL!

Mosoly Alapítvány

Csatlakozz a #mosolyfutás jótékonysági programhoz, találd meg a testi-lelki egyensúlyod a járványhelyzetben is és támogasd 500 Ft-tal a krónikus beteg gyerekek gyógyulását!


Telefonszám: 13600/52
563 hívás, 301 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.