Moravcsik Alapítvány

Ablakot nyitunk, hogy bepillanthass, ajtót, melyen Te beléphetsz, Ő kiléphet. Találkozzunk.

- A mentális betegséggel élők életminőségének javítása, rehabilitációjuk és társadalmi integrációjuk segítése - A lelki betegségek megelőzésével és gyógyításával kapcsolatos oktatás támogatása - Pszichiátriai és idegrendszeri kutatások támogatása

Adószám:
19669072-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Moravcsik Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Moravcsik Alapítvány

Szervezet adószáma:
19669072-1-42

Honlap:
http://www.moravcsikalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Moravcsikalapitvany?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10200902-32710870-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-6663697

A szervezet címe:
1083 Budapest Balassa 6.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
Alapítványunk 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán a betegek egészségügyi és szociális ellátását. 2008-ban létrehoztuk a Pszichiátriai Betegek Nappali Intézményét, ahol a betegek nappali ellátását végezzük. Az Intézmény keretein belül szociális foglalkoztatást kezdtünk. Később pályázat útján lehetőséget kaptunk akkreditált (védett) munkahelyek kialakítására és működtetésére (varroda, asztalos műhely, könyvkötészet). Alapítványunk részt vesz a Főváros közösségi pszichiátriai ellátásában is. A Budapest Art Brut Galériát (BAB Galéria) 2009-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy bemutassuk az art brut alkotók munkáit, ami komoly segítséget nyújt a pszicho-szociális fogyatékkal élő, és a társadalom perifériájára szorult emberek társadalmi elfogadásához. 2011 áprilisában alakult meg a Gubacs Társulat, mely a dramatikus játék adta lehetőségeken keresztül segíti klienseinket a betegségükből adódó gátlások, szorongás leküzdésében. PsychArt24 Festőmaraton: Az öt év során alkotóként résztvevők száma: 1129 fő, elkészült alkotások száma: 1613 db. 2011-ben élő internetes közvetítésben (life streem) követhették a 24 óra eseményeit az érdeklődők. 2012-ben a helyszínen információs „totem”-et helyeztünk ki, amellyel a rendezvény logójával ellátott fotókat lehetett készíteni és képeslap formájában elektronikusan elküldeni az ismerősöknek. A rendezvény során több ezer ilyen képeslapot küldtek el a résztvevők. 2013-ban és 2014-ben a Facebook-on lehetett követni a programot folyamatosan a helyszínen készült képek, videók megosztásával. 2014-ben több, mint 10.000 főt értünk el a közösségi hálón. 2014-ben a rendezvényen forgatott az MTV1 hírműsora és az Esély című magazinműsor. A rendezvény és a hozzá kapcsolódó kiállítások számtalan esetben jelentek meg a helyi és az országosan megjelenő írásos és elektronikus médiában, mint jó példa a kulturális esélyegyenlőség és az integráció megteremtésére. Gubacs Társulat: Arany minősítés a Pszichiátriai Betegek Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóján 2 alkalommal.

Mire gyűjt:

Az Adhat Vonalon keresztül a  pszicho-szociális fogyatékkal élők segítésére létrehozott  Budapest Art Brut Galéria (BAB), a PsychArt24, és a Gubacs Társulat működtetéséhez szeretnénk támogatást gyűjteni.

BAB Galéria:

-kellékek és alapanyagok vásárlása a kreatív foglakozásokhoz, családi programokhoz

- az elkészült műalkotások (1500 db) keretezése

PsychArt24:

- kartonok

- alapozók

- festőállványok

- festékek, ecsetek

- takarófólia

Gubacs Társulat

- alapanyag jelmezek és díszlet készítéséhez

- technikai eszközök:

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

PsychArt 24 - Békében, együtt a mentális egészségért

Moravcsik Alapítvány

A PsychArt 24 művészeti maratonon pszichoszociális fogyatékosággal élők és egészséges résztvevők együtt alkotnak a mentális egészségért. Támogasd az esemény megrendezését!

102% 923.500 Ft összegyűlt
900.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Adj te is a pszichiátriai betegek Madárbarát Kertjéért!

Moravcsik Alapítvány

Mental Pride nevű futócsapatunk fut az Ultrabalatonon; ennek keretében adományt gyűjtünk, hogy Klinikánk udvarán Madárbarát kertet alakíthassunk ki Nappali Kórházunk pácienseinek.

105% 315.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.