Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport Közalapítvány


Az alapítvány célja a mentésben sok eredményt felmutató és híressé vált Mancshoz hasonló adottságokkal rendelkező kutyák felkutatásának, képzésének, felkészítésének támogatása, valamint katasztrófa esetén az eltűnt és áldozatul esett személyek (állatok) felkutatása.

Adószám:
18431276-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport Közalapítvány

Szervezet adószáma:
18431276-1-05

Honlap:
http://www.spider112.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402764-27615968-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-2399001

A szervezet címe:
3525 Miskolc, Városház tér 8.

Tevékenységi kör:
Tûzoltás, egyéb katasztrófaelhárítás támogatása

Tevékenység leírása:
Az önkéntesek ugyanakkor nem csak a kiképzésben, oktatásban vesznek részt, hanem katasztrófahelyzetben éles bevetések során látják el a mentési feladatokat. Az alapítvány önkéntesei Magyarországon éves szinten 120-150 bevetést hajtanak végre. Ezen belül sor kerül: élő és halott személyek felkutatására és mentésére, állatmentésre, vagyonmentésre, műszaki mentésre, víz felszíni/alatti kutatásokra, magasból/mélyből mentésre. A kutyák mentési feladatok elvégzéséhez szükséges kiképzését, valamint az önkéntesek oktatását a mentési feladatok élethű szimulációját lehetővé tévő területen, egy mesterségesen kialakított gyakorlópályán biztosítja az alapítvány. Található itt egy alpintorony, mely egy 7-es erősségű földrengést jelképez, egy egyedülálló búvármedence, mely egy zárt térnek minősülő, 10 méter mély csőben végződik. Ezen a gyakorlópályán kerül sor az ország különböző pontjairól érkező csoportok oktatására, valamint a szükséges vizsgák megszervezésére, gyakorlásra, tanfolyamok, képzések, rendezvények megszervezésére, lebonyolítására. Alapítványunk nyerte el 2015 évben az Eupai Polgári Díjat, ami az eddig elért eredmények, az eddigi tevékenyégek szimbolikus, országhatárokon átnyúlú elismerésének minősül. 2015-ben számos riasztáshoz kaptunk segítségkérő felkérést, melyek során eltünt személy keresésében, mentésében vettünk részt. Ezek között említendő a Nepáli földrengés, ahol csapatunk is segített a földrengés súlytotta lakosság megtalálásában, kimentésében. Az emberi mellett az állati életek mentésében is aktívan részt vettünk. Helyi állatvédő szervezetekkel közösen segítettünk kútba, aknába esett, mocsáros területen ragadt bajbajutott kutyákon.

Mire gyűjt:

Az alapítvány elsődleges célja egy ügyeleti rendszer kiépítése, ami lehetővé teszi, hogy munkaviszonyban foglalkoztassuk a mentési feladatokat ellátó, nagy tapasztalattal rendlelkező önkénteseinket, akik ezáltal sokkal több időt és energiát tudnának a mentési feladatokra, valamint arra fordítani, hogy biztosítsák az alapítványi cél ellátásának folytonosságát. Hosszú távon az alapítvány mentési céljait ellehetetleníti az az állapot, hogy az önkéntes segítők és együttműködők a megélhetésüket biztosító munkájuk mellett látják el katasztrófák, vagy speciális tudásukat igénylő helyzetek esetében feladatukat.

További célunk, hogy a kutyák mentési feladatok elvégzéséhez szükséges kiképzése biztosított legyen, melyhez az alapítványunk területén kiépíteni tervezett gyakorlópálya biztosít hátteret.
 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.