MINYATA Egyesület

Egy tábor a gyerekekért!

Gyerekek közvetlen és közvetett (családokon, intézményeken keresztül) anyagi támogatása, illetve társadalmi integrációjuk és kultúrális fejlõdésük elõsegítése. Gyerekprogramok, nyári táborok, színházlátogatások szervezése.

Adószám:
18256691-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
MINYATA Egyesület

Szervezet adószáma:
18256691-1-43

Honlap:
http://www.mindenkinyaraljon.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/minyata.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-17686703

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-3611878

A szervezet címe:
1098 Budapest, Epreserdő utca 38. II. 1. 2.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Az 1997 óta nyári táborok szervezésében együttműködő egyesületi tagok 2005-ben alapították meg az Egyesületet, amely már ugyanebben az évben megkapta a közhasznú fokozatot is. (A MINYATA a MIndenki NYAralhasson TÁbor rövidítése.) Egyesületünk missziója rászoruló gyerekek életminőségének javítása. Ezt a minden projektünkben megjelenő tudatos értékközvetítéssel kívánjuk elérni, valamint a gyermekek bevonásával aktív segítőként, illetve az előkészítésben tevékenykedőként. Legfontosabb képviselt értékeink a szociális érzékenység, a társadalmi tolerancia, a kulturális nyitottság, és a környezettudatosság. Programjaink szociális szolgáltatások rászoruló gyerekeknek. Az elmúlt 23 évben több mint 2300 hátrányos helyzetű gyermeket táboroztattunk, akik közül sokak számára csak velünk nyílt lehetőség nyári táborba vagy életében először a Balaton partjára eljutni. A gyerekeket partnerszervezeteink küldik az ország egész részéről. Évközben folyamatosan szervezzük másik állandó projektünket, a térítésmentes színház- és múzeumlátogatási programot, mely nem csak kulturális fejlődésüket segíti elő, de társadalmi integrációjukat is nagyban megkönnyíti. Decemberi programunkon karácsonyfákat díszítünk, melyek rászoruló családok, illetve a kórházak gyerek- és felnőttosztályain teszik szebbé az ünnepet. A gyerekek megtapasztalhatják az adományozás érzését, megkapják az év első karácsonyi ajándékát, a feldíszített fák pedig olyanoknak okoztak örömet, akiknek nem jutott volna karácsonyfa.

Mire gyűjt:

Táboraink megvalósításához a pénzbeli adományokon kívül (egy gyermek egy heti szállása, étkeztetése, a tábori programok költségei összesen 35.000,- Ft-ba kerül), tárgyi adományokat is elfogadunk (társasjátékok, sportszerek, ajándéktárgyakat, gyermekruhák, kézműves eszközök).

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.