MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

Közös élmény - kölcsönös segítség!

Bárka szakcsoportunk célja a hátrányos helyzetû, fogyatékos emberek segítése, a társadalom és egyház közösségeibe való beilleszkedésük elõsegítése. Számukra olyan alkalmak szervezése, amely kimozdíthatja õket zárt környezetükbõl, legyen az család vagy intézet.

Adószám:
19011352-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

Szervezet adószáma:
19011352-1-42

Honlap:
http://www.mevisz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Mevisz/139871336113248?fref=ts

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=gVrPXf9n2fk

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-20409597

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-8242047

A szervezet címe:
1085 Budapest, Üllői út 24. 24.

Tevékenységi kör:
Ifjúsági hitélet, támogatás

Tevékenység leírása:
- Egyik fő tevékenységünk a mozgássérült táborok szervezése és lebonyolítása fiatal önkéntesek bevonásával. Az itt megszületett barátságok tovább éltetik a szervezetet. Nyaranta 7 mozgássérült tábort szervezünk az ország több pontján. - A tavasz legfőbb programja a mozgássérült passiókörút, ahol kerekesszékesek és segítőik közösen adják elő a szenvedéstörténetet. - Fiatalok bevonása a szociális tevékenységekbe, segítőszolgálatba.2003 nyarán egy német-magyar mozgássérült tábort tartottunk egy hozzánk hasonló Bad-Dürckheimból érkező csoport tagjaival. 2004-ben ennek a tábornak a viszontlátogatásaként tőlünk utazott kb. 18 fő Németországba. 2004-ben egy vállalkozó szellemű kis csoport vándortábort tartott mozgássérült fiatalok részvételével a Börzsönyben. Igaz, technikai okokból a következő években ez program nem valósult meg, nagy sikere volt, és szeretnénk majd újraéleszteni. A nyári táborok megszervezése mellett az évek során mindig arra törekedtünk, hogy kapcsolattartás az egész évben folyamatos legyen a sérült emberek és a segítők között. Évközi alkalmaink tavasszal és ősszel sűrűbbek, tábortalálkozó hétvégéket tartunk, amelyekre egy-egy tábor korábbi résztvevőit várjuk. Segítők látogatják és segítik táborozó társaikat és közös színház, mozi látogatásokat és karácsonyi-adventi ünnepséget is szervezünk.

Mire gyűjt:

Szeretsz a barátaiddal közösen elmenni nyaralni? Szeretnénk, ha ez az élmény biztosítva lenne fogyatékos emberek számára is, akik gyakran egész életüket egy intézmény falai között töltik.

A Bárka táborokban mozgássérültek és önkéntes segítők töltenek együtt tíz napot. Az egyenrangúság, a segíteni tudás élményét jelentik ezek a találkozások mind az ép, mind a mozgássérült résztvevőknek, hosszabb távon pedig önállóbbá, bátrabbá válásukat eredményezik. A segítők  emellett megtanulják megszokni, elfogadni, gondozni korlátozott társaikat. 

Egy nyáron 8 tábort szervezünk, amelyeknek egyenként 40-50 résztvevője van. A tábordíj sok táborosunk (mozgássérültek, diákok) lehetőségeit meghaladja. Kérünk, ha tudod, támogasd táborainkat

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Bárka Tábor: közös élmény - kölcsönös segítség

MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

5% 11.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Bárka Tábor: közös élmény - kölcsönös segítség

MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

47% 189.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.