Mérték Médiaelemző Műhely


A Mérték Médiaelemző Műhely egy 2011-ben alapított civil és szakmai szervezet, a vélemény- és sajtószabadság elkötelezett támogatója. Vállalt feladata, hogy a médiakörnyezet szisztematikus elemzésével járuljon hozzá a médiaszabadságról folytatott európai és magyar diskurzushoz.

Adószám:
24246701-1-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mérték Médiaelemző Műhely

Szervezet adószáma:
24246701-1-41

Honlap:
http://mertek.eu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mertekmediaelemzomuhely?fref=ts

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCwOHrklMbsrMrOQEBEW3I9A/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700691-67793512-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-2114553

A szervezet címe:
,

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb jogvédelem

Tevékenység leírása:

A Mérték jogi elemzéseket végez, monitorozza a médiahatóság tevékenységét, hatásvizsgálatokat folytat, amelyek révén felmérhető az új médiatörvények szélesebb piaci, tartalomkínálatra gyakorolt, illetve az újságírói magatartásokra gyakorolt hatása, eredményeivel folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi nyilvánosság szakmai és civil fórumain, elősegítve a sajtószabadság érvényesülését és a demokrácia elveinek megfelelő nyilvánosság működését. A szabályozás végrehajtásának nyomon követése a médiahatóság határozatainak elemzése mellett – ide értve a médiatartalmakkal, a műsorszolgáltatási jogosultságokkal és a támogatásokkal kapcsolatos határozatokat – a kapcsolódó bírósági ítéletek, valamint a társszabályozási szervezetek döntéseinek elemzésére is kiterjed. Tevékenységével a Mérték pótolni igyekszik a médiahatóság működési transzparenciájának hiányát, és megalapozott kiindulópontokat szolgáltat a médiaszabályozás ás a médiapolitika jövőbeli újragondolásához.Eddigi tevékenységének fontosabb eredményei: a magyar médiahatóság határozatainak folyamatos monitorozása és elemzése, tendenciák és visszaélések felmutatása; az újságírók, a médiatulajdonosok és médiamenedzserek, valamint a közönség attitűdjeit, véleményét tükröző sajtószabadság-index; tartalomelemzés a médiaszabályozás közéleti tájékoztatásra gyakorolt hatásairól; a médiapiaci folyamatok elemzése, a torzító állami beavatkozások azonosítása; az öncenzúra és a „lágy cenzúra” vizsgálata, a közönség hírfogyasztási szokásainak elemzése; nyilvános vitasorozat szervezése a médiaszabályozás és a médiapolitika jövőjéről.

Mire gyűjt:

Célunk a szervezet kiegyensúlyozott további működésének biztosítása annak érdekében, hogy legfontosabb alaptevékenységünket tovább folytathassuk.

- sajtószabadság index ismételt megvalóstíása

- soft censorship jelentés 2015

- a médiahatóság működésének monitoringja

- médiapiaci fejlemények és állami reklámköltés nyomon követése

- nyilvános megjelenések és események szervezése, megvalósítása

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Eltűnt a sajtószabadság! Keressük! Segítesz megtalálni?

Mérték Médiaelemző Műhely

Bajban a magyar médiapiac, a szabadság utolsó morzsái elveszőben vannak. Mi, a Mérték Médiaelemző Műhelynél figyelemmel kísérjük a médiapiac folyamatait és mindent dokumentálunk - most nagy szükség van erre!

119% 357.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.