Medina Jótékonysági Alapítvány

Nem vagyunk egyedül!

Krízishelyzetbe jutott kisgyermekes családokon segítünk elsősorban. Emellett a környezetvédelem is célunk. A kettő ötvözése szemünkben egy adománybolt, melyet Medina néven Kecskeméten működtetünk.

Adószám:
18902031-1-03

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Medina Jótékonysági Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Medina Alapítvány

Szervezet adószáma:
18902031-1-03

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/AdomanyboltMEDINA/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11732002-23536449-________

A szervezet telefonszáma:
+36 709446682

A szervezet címe:
6044 Kecskemét, Kossuth Lajos utca 1. 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:
Szűkebb lakókörnyezetünkben, általunk megismert családoknak segítünk kiemelten krízishelyzetekben a gyűjtött felajánlásokból. Adományboltunkban a vásárlási élmény mellett rendkívül olcsó használati cikkekhez juthatnak vásárlóink. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amik túlmutatnak vállalt feladatainkon, mégsem mehetünk el mellettük.

Mire gyűjt:
Áron súlyosan koraszülöttként jött a világra, oxigénhiányos lett és agyának egy része károsodott. A diagnózisa: CP, azaz cerebral paresis, a központi idegrendszer károsodásával járó bénulás. A károsodás az izmokat, ínszalagokat irányító területet érte. Mozgásában korlátozott, de nem kerekesszékhez kötött. A jelenlegi orvosi javallat szerint Áronnak mindennapos tornára, célzott mozgásra, rehabilitációra van/volna szüksége. Kecskeméti lakosként nem megoldott a klinikai rehabilitációja, a városban csak heti 2 óra tornára jogosult, ami az ő esetében kevés. Sajnos mozgáskorlátozottak részére alakult speciális segítő intézet csak Budapesten van. A Pethő Intézet folytat ugyan rehabilitációt, de csak súlyos mozgáskorlátozottaknak, kerekesszékkel közlekedőknek. Áron nem számít súlyos mozgáskorlátozottnak, ami ez esetben szerencsétlenség a szerencsében, így ugyanis nem is kap megfelelő ellátást. Megfelelő rehabilitáció hiányában az állapota viszont romlik, mígnem teljesen járásképtelenné válik. Az eszköz, amire szükségünk lenne, egy speciálisan gyerekeknek kifejlesztett, a törzs és végtagok teljes izomzatának erősítésére szolgáló gép. Specialitása abban rejlik, hogy viszonylag rövid idő, 5-10 perc alatt, kiváltható egy 45 perces célzott torna. Egy 3. osztályos gyereknek, aki délután 16 óráig az iskolában van, ez a megoldás nagyon sokat jelentene. Ahhoz, hogy későbbiekben ne kényszerüljön kerekes székbe, mindennapos és célzott rehabilitációra van szüksége. Mindemellett hagyományos iskolába jár és részt vesz minden olyan eseményen, amelyen a mozgáskorlátozottsága ellenére részt tud venni. Első osztályos korában még judora is járt, sérülten az „ép”gyerekek közt, vállalva mindazt a megpróbáltatást, amit a helyzet hozott magával. Áron az a gyermek, aki ha elegendő anyagi támogatást kapna (1 millió 301 ezer Ft), sok-sok tornával és igen kemény munkával, de teljesen rehabilitálható volna, vagy legalábbis teljes életet élhetne, nem kényszerülne tolószékbe. Ha úgy érzed, tudsz, szeretnél segíteni, kérlek, segíts, hogy megadhassam gyermekemnek azt, ami egy „egészséges” gyermeknek a születéssel megadatik! Köszönjük szépen (Áron édesanyja)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.