Medgyesi Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség

Célunk az ifjúság!

Medgyes városa Erdélyben, szórványvidéken található. A Szeben megyei magyarság mintegy fele él itt, hozzávetőlegesen 4500 fő. Célunk, hogy nekik, valamint a város vonzáskörzetéhez tartozó további magyarok által lakott településeken ápoljuk a magyar kultúrát és hagyományokat, valamint segítsünk itt élő közösségünknek identitásuk megtartásában és megerősítésében. Ezen célkitűzések érdekében évről-évre megrendezzük a Szeben Megyei Magyar Napokat, a nagy népszerűségnek örvendő Vándorcsizma Néptáncfesztivált, valamint a nyári Úszótábort a helyi iskola diákjai számára. Emellett a Hosszabbított Program működtetése által biztosítunk az itt élő magyar gyerekeknek délutáni felügyeletet, segítséget a tanulásban és meleg étkeztetést. Kiadói vagyunk továbbá a megye egyetlen magyar nyelvű írott forrásának, a Nagy-Küküllő havilapnak és a medgyes.ro hírportálnak. Szervezetünket pályázatok útján tartjuk fenn és minden programunkat és szolgáltatásunkat ingyenesen végezzük a helyi magyar közösség számára.

Adószám:
19133466-_-__

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Medgyesi Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség

Szervezet rövid neve:
Medgyesi MADISZ

Szervezet adószáma:
19133466-_-__

Honlap:
http://www.medgyes.ro

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/medgyesimadisz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
24000109-5407____-________

A szervezet telefonszáma:
+36 703237613

A szervezet címe:
5510 Medgyes, Románia, I.C.Bratianu nr. 32. -

Tevékenységi kör:
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása

Tevékenység leírása:
- Kulturális programok szervezése - Hosszabbított Program működtetése - Nagy-Küküllő közéleti és kulturális havilap szerkesztése és kiadása - Medgyes.ro hírportál, valamint egyéb közösségi oldalak fenntartása

Mire gyűjt:
Szeretnénk tovább fejleszteni a helyi magyarokért kifejtett tevékenységünket. Ennek jelenleg leghatékonyabb lépése egy játszóház létrehozása lehet. Amellett, hogy a térség hiányát szenvedi bármi hasonló létesítménynek, megvalósításával nagymértékben segítenénk a helyi magyar szülőket gyermeknevelésükben. Itt folyamatos felügyeletet tudnánk biztosítani, valamint egy közösségi teret is létrehoznánk általa. A cél elérésének további hozadéka, hogy a gyerekeknek lehetőséget teremtenénk a magyar nyelv használatára és identitásuk erősítésére.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.