Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság

A szeretet nem luxus...

A konkrét és közvetlen lelkipásztori munka feltételeinek elősegítése és a BV intézetekkel, börtönlelkészekkel való együttes biztosítása, börtönmissziós tevékenység végzése, a keresztény-humanista értékrend terjesztése, fogvatartottak és családjuk kapcsolattartásának erősítése, szociális segítése.

Adószám:
19084121-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság

Szervezet rövid neve:
Mécses Szeretetszolgálat

Szervezet adószáma:
19084121-1-13

Honlap:
http://mecses.vaciegyhazmegye.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MecsesSzeretetszolgalat

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700323-69393668-51100005

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36 303781123

A szervezet címe:
2600 Vác Hattyú utca 1.

Tevékenységi kör:
Hitéleti tevékenység, támogatás

Tevékenység leírása:
Állandó jelenlét a Váci Fegyház és Börtönben, börtönpasztorációs és mentálhigiénés kiadványok megjelentetése, országosan terjesztett börtönújság szerkesztése és kiadása, a külső kapcsolattal nem rendelkező fogvatartottak részére levelező szolgálat fenntartása, karácsonyi csomagküldési akció lebonyolítása a börtönökbe, szabadulás utáni segítségnyújtás, fogvatartottak és családjaik szociális támogatása. Levelező szolgálatunk tagjai közel 30 külső kapcsolatokkal nem rendelkező fogvatartottal leveleznek. Karácsonyi csomagküldési akciónkban tavaly közel 120 fogvatartottnak küldtünk ajándékcsomagot. Az elmúlt években kiadtunk egy imakönyvet és egy mentálhigiénés szakmai kiadványt, ami első bűntényeseknek nyújt segítséget a helyzet feldogozásához. Vácott meghonosítottuk a családi beszélőt, ahol a fogvatartottak kötetlenebb formában találkozhatnak családtagjaikkal. Több szabadultat támogattunk az újrakezdésben, lakhatásban, munkakeresésben. Börtönújságunk 12 BV intézménybe jut el, közel 350 példányban. Jótékonysági akcióink során nehéz helyzetben lévő családoknak segítünk tárgyi adományokkal, adományok szállításával, lakáskörülményeik javításával.

Mire gyűjt:

Kiadványaink megjelentetéséhez és terjesztéséhez, továbbá a karácsonyi csomagküldési akciónk lebonyolításához van szükségünk alapvetően pénzbeli adományokra. Régi vágyunk, hogy megfelelő módon részt tudjunk vállalni a szabadultak utógondozásában, támogatásában akár anyagi, akár tárgyi adományokkal, sőt volt már több próbálkozásunk egy utógondozó ház létrehozására, azonban a megfelelő erőforrások hiánya miatt ezek a próbálkozások elakadnak. A jövőben erre is szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni, amihez jelentős anyagi támogatásra lesz szükségünk.

Vallás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Reintegrációt elősegítő levelező hálózat támogatása

Mécses Szeretetszolgálat

Hozzátartozó nélküli elítéltek társadalomba való visszaillesztésének elősegítése. Levelező hálózat működtetésén keresztül, érzékenyítő és fejlesztő foglalkozások támogatása.


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
19084121-1-13
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.