Mátra Média Kulturális Egyesület

Mi adunk ritmust a városnak!

Az egyesület által fő tevékenységként működtetett közösségi rádió célja: Nem nyereségérdekelt, közösségi műsor-szolgáltatóként a diákság és a lakosság kulturális, valamint közösségi életének elősegítése. Közszolgálati célok megvalósítása a civil szervezetek, fiatalok és más korosztályba tartozó hallgatók (Inter)aktív bevonásával teret adunk olyan megnyilvánulási lehetőségeknek, amelyeket a kereskedelmi média struktúrájánál fogva nem tesz lehetővé. Jelen vagyunk egy nem kereskedelmi vagy marketing szempontok alapján működő rádióval a hallgatóink mindennapjaiban. Egyedi, hiánypótló műsorokkal, a kulturális „éterben”. Hátteret biztosítunk a diákság közösségi gondolkodásához. Elősegítjük a csapathoz tartozás élményét. Alkalmat teremtünk a tehetségek kibontakozására azokon a területeken, amelyekre a tanterv keretein belül nincs lehetőség.

Adószám:
18214497-1-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Mátra Média Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
Mátra Média Kulturális Egyesület - MaxiRádió 92,4 MHz, Gyöngyös közösségi rádiója

Szervezet adószáma:
18214497-1-10

Honlap:
http://maxiradio.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/maxiradiohungary

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCfu_HUFfKziyYMCo5BlNUOw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700299-66594059-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36 305778498

A szervezet címe:
3200 Gyöngyös, Petőfi út 35/1. 4.

Tevékenységi kör:
Helyi tömegkommunikáció

Tevékenység leírása:
Alapszabályban rögzített: Az egyesület célja önszerveződés alapján helyi kulturális értékek megőrzése felelevenítése. A helyi kulturális igények figyelembevételével, kulturális programok, csoportok szervezése, létrehozása valamint közösségi média (írott, sugárzott, online) és a közösségi nyilvánosság létrehozása, működtetése és fejlesztése. Az alapszabályban cél szerinti tevékenységként az egyesület egy helyi közösségi rádiót működtet, melynek tevékenysége: A MaxiRádió Gyöngyösön az FM 92.4 MHz-en sugározva, a Telekom IP TV hálózatán, valamint az interneten, földrajzi határok nélkül hallgathatóan a régió első 24 órás, közösségi, közszolgálati, nonprofit rádiója. Immár két éve egyedüli helyi rádiós médiaként, rohamos számban gyarapodó hallgatói elfogulatlan szolgálatában működik 2014. év áprilisától. Heti 75 órányi, 15 féle saját gyártású és 15 külsős műsorral - amelyből 71% közszolgálati, tematikus és szórakoztató, vagy informatív tartalmat ad. Heti 22 különböző műsor-vezetői hang megszólaltatásával, változatosan kívánunk megfelelni a hallgatóinkat érdeklő és érintő közérdekű és kulturális tartalmat szolgáltató média iránti elvárásnak. Igény esetén több órányi műsoridőt is biztosítunk bármilyen közérdekű, közszolgálati, kulturális információnak, eseménynek. A zenei kínálat tekintetében egyedi megoldásként minden műsor házigazdája - akik szinte minden korosztályt képviselnek - a saját korcsoportjuknak megfelelő zenei világot hoznak és szólaltatnak meg a rádióban. Sok műsorunk a rádió Facebook oldalán, képben is követhető a stúdióban elhelyezett webkamerákon keresztül, valamint teljesen interaktív. Ezen felül, szolgáltatásbővítő megoldásként vállaljuk közösségi médiára történő videós tartalom gyártását is. Rádiónk az általunk adott - ilyen komplexitásban kevés helyen szokásos - plusz szolgáltatások és változatos műsorok tekintetében egyedi média. Koncepcióját pedig a divatosság mellett a sokszínűség és a közvetlenség jellemezi, amellyel széles réteget a saját nyelvén tud megszólítani.

Mire gyűjt:
Az idei évben mindenkit sújtó járványhelyzet, több megnyert, de forráshiány miatt pénzre nem váltható pályázat és városunk testületének gazdasági helyzet indokával történő teljes támogatásmegvonása okán, sajnálatos módon létünk, működésünk veszélybe került. Lehetőségeink, anyagi tartalékain elfogytak, és a velünk kapcsolatban álló segítőinké, partnereinké is. Nyilván a kevéske reklámbevétel sem releváns, hiszen most a helyi vállalkozások is nehéz helyzetben vannak, és amíg teljesítetlen kötelezettségeink vannak 2021 -ben pályázni sem tudunk. Tehát a kötelező költségek rendezésére, 2021-es pályázatokon való részvételre, működésünk költségeire, és a fő állásban dolgozók bérére fordítanánk az összegyűjtött összeget.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.