Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány

Évszázados hagyomány - matematika tehetséggondozás megújult formában

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok, valamint a matematika és fizika tehetséggondozás támogatása és nemzetközi elterjesztése.

Adószám:
18157444-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány

Szervezet rövid neve:
MATFUND KÖMAL

Szervezet adószáma:
18157444-2-43

Honlap:
http://komal.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/K%C3%B6MaL-K%C3%B6z%C3%A9piskolai-Matematikai-%C3%A9s-Fizikai-Lapok-Informatika-rovattal-139219426144264/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400023-00204716-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 13722850

A szervezet címe:
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok (KöMaL) kiadója a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány. Célunk a lap megjelentetése és országos levelező pontversenyének támogatása, széleskörű nemzetközi elterjesztése az elektronika legmodernebb eszközeinek felhasználásával. Az alapítvány több mint 20 éve tölti be az évszázados hagyomány őrzését és fejlesztését a matematika, fizika és informatika tehetséggondozásban. A Bolyai János Matematikai Társulattal és az Eötvös Loránd Fizikai Társulattal, a lap tulajdonosaival kötött szerződés alapján a KöMaL és kapcsolódó kiadványai elektronikus és papíralapú megjelentetése, a versenyek lebonyolítása és díjazása, a rendezvények szervezése a MATFUND alapítvány közhasznú céljait megvalósító feladata.

Ezen kívül az alapítvány kuratóriuma a matematikában, fizikában elért eredményes kutatásokért diákoknak és tanároknak ösztöndíjakat adományoz. Az alapítvány segítséget nyújt a diákok felkészítéséhez több országos, ill. nemzetközi tehetséggondozó versenyre. 1999 óta alapítványunk osztja az Ericsson-díjat az ország legkiválóbb tanárainak a matematika és a fizika népszerűsítéséért és tehetségeinek gondozásáért.

A nyári KöMaL fiizika illetve matematika táborok és az őszi többnapos KöMaL Ifjúsági Ankétok megrendezője, a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány 2009 óta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, Kiválóan Akkreditált Tehetségpont, 2016-tól az Európai Tehetségsegítő Hálózathoz csatlakozva Európai Tehetségpont, 2018-ban Bonis-Bona díjat kapott.

Mire gyűjt:

A Matfund Alapítvány által kiadott Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok 1894-es alapítása óta dolgozik azon, hogy a diákok kezébe olyan eszközt adjon, amely matematikai, fizikai ismereteiket gazdagítja, illetve a 21. században számítástechnikai, informatikai készségüket fejleszti. Az évente 9 számban 9 hónapon át tartó  otthoni, írásos (a javítókkal interneten kommunikáló) verseny formálja és gazdagítja a személyiséget, a gondolkodást. A lap kiadása és a verseny lebonyolítása nem lehetséges támogatások nélkül. Informatikai fejlesztéseinkhez, a mához igazodó követelményekhez várjuk adományaikat.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

MATFUND tehetséggondozás - KöMaL versenyek

MATFUND KÖMAL

Hozzájárulásaikat várjuk a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok (KöMaL) tanévenkénti 9 számának megjelentetéséhez, az éves pontversenyek működtetéséhez, a tehetségek támogatásához.


Adománygyűjtés indult: 2021.01.13.
Összeg: 169.800 Ft
Támogatók száma: 23
Érdekel Támogatom
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok tehetségeiért

MATFUND KÖMAL

A KöMaL folyóiratot Középiskolai Mathematikai Lapok néven 127 évvel ezelőtt alapították, világszerte elismert meghatározó szerepe a magyar matematika, fizika, 20 éve az informatika tehetségeinek gondozásában.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18157444-2-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.