Marcipán Tánc és Fitnesz Közhasznú Sportegyesület

Fitnesszel tánccal az egészséges fiatalokért

Egészséges életmódra nevelés. A fitness életmód sport ezért nemcsak a napi edzésekkel foglalkozunk, hanem étkezési és higéniés tanácsadással is gazdagítjuk tagjaink tudását. Edzőink a Testnevelési Egyetemen dietetikus képzést is kaptak, amit átadnak tagjainknak. 2.Integráció A különböző etnikumú és korú tagjaink edzéseken és fellépéseken megismerik egymást, a közösen végzett munka által lehetővé válik a másság elfogadásának és megismerésének lehetősége. 3.Társadalmi összefogás Mivel 8 településen vannak csoportjaink, ezért a különböző térségeken lakó tagjaink közösen dolgoznak –csapat formációk- egy cél érdekében. 4. Család segítés. A Kőbányai Önkormányzattal közösen „ Nagycsaládos” kedvezményt biztosítunk a rászorulók számára, ezzel a nehezebb körülmények körülményben élők számára is lehetőséget biztosítunk , hogy sportolni tudjanak. 5.Nemzetközi kapcsolatok segítése. Az IFBB versenyein európa és az egész világ gyermek fittness versenyzőivel kapcsolatba kerülünk. 2015-ben a határon túli magyarok-Székelyföld, Szlovákia- gyermek fitneszesei is indultak a Super Fintness Show versenyünkön. 6. Utánpótlás képzés óvodás kórtól 20 éves korig felmenőrendszerben mindenki számára kidolgozott tematikával, mely már 14 éve működik. 7. Együttműködés különböző sportágak nemzetközi és hazai versenyein mint fellépők színesítjük a programot és elősegítjük a különböző sportolók megismerjék elismerjék egymást.

Adószám:
18174841-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Marcipán Tánc és Fitnesz Közhasznú Sportegyesület

Szervezet rövid neve:
Marcipán SE

Szervezet adószáma:
18174841-1-42

Honlap:
http://www.gyerekfitness.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/cservenyak.gabriella

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11742173-20147332-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709479914

A szervezet címe:
1103 Budapest, Gutor tér 8.

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:

A Marcipán Sportegyesület 2001-ben alakult és jelenleg kb 350 fiatal sportol nálunk. Tanítványaink heti 2-5 foglakozáson vesznek részt. Akrobatika , gimnasztika, modern tánc, streching, RG és étkezési életmód oktatásban részesülnek. 4 fő teljes munkaidőben alkalmazott táncpedagógus, oktató, fitness edző dolgozik nálunk és testnevelési egyetemisták illetve pályakezdők számára alkalmi munkalehetőséget biztosítottunk A következő helyszíneken vannak edzéseink: Budapest, Budaörs Biatorbágy, Herceghalom, Kistarcsa, Vecsés, Törökbálint. Kezdő és óvodás csoportok mellett versenyző képzést is tartunk. A nyári szezonban egy hetes bentlakásos edzőtábort szervezünk mindkét szakosztályunk számára Balatonaligán illetve Budaörsön és Kistarcsán napközis táborban élvezhetik a sport örömeit a gyerekek. A résztvevők közös edzéseken és programokon erősítik "kis csapatunkat".2018-ban a Super Fitness Show Budapesti Gyerekfittness Verseny két fordulóját rendezzük meg ahol kb. 500 fellépő versenyző vesz részt. Az egyéni versenyzők mellett csapat formációk is indulhatnak. A Magyar Fitness Szövetség versenyein vesznek részt a legfelkészültebb tagjaink. A tavalyi évben 18 egyéni és 5 csapat országos bajnoki címet nyertünk. Az idén is szeretnénk megismételni ezt a kimagasló teljesítményt. A szövetség által kiírt pontszerző versenyen elsők lettünk. Röviden a gyerek fitneszről 1:30-2:00 mp látványos show elemeket tartalmazó egyéni vagy csoportos gyakorlat, mely figyelembe veszi a gyermekek életkori és egyéni sajátosságait. SFS szabályainak rövid bemutatása A versenyrendszerben előírt illetve szabadon választott fitnesz gyakorlatok bemutatására van lehetőség. Az utóbbi bemutatásának feltétele az előirt gyakorlattal való versenyzés. Szabadon választott gyakorlattal nem kötelező indulni. A versenygyakorlatokban a 3 tudásszintnek (kezdő, közép haladó, haladó) és azon belül a korosztály követelményeinek figyelembevételével elkészített előírt, azaz kötelező koreográfiák bevezető és befejező részeként szabadon választott gyakorlatrész bemutatására van lehetőség.A versenyek célja ,hogy lehetőséget teremtsen a sportágat kezdő illetve magasabb szinten űző gyermekek számára,hogy tudásukat hasonló adottságú kortársaikkal mérjék össze.A rendszerbe újonnan bekapcsolódó versenyzők esetén az edző eldöntheti,hogy tanítványa melyik tudásszinten kezdjen.

Mire gyűjt:

Az egyesületünk működéséhez szeretnénk támogatást kapni bérleti díjak kompezációjára.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.