Mályvavirág Alapítvány

"Egy pihe nem repít az égig, de sok toll szárnyat ad!"

A Mályvavirág Alapítvány céja, hogy Magyarországon minden nőhöz és férfihoz eljuttassuk a Humán Papillomavírus (HPV) megelőzésének lehetőségét. Víziónk, hogy ne legyen méhnyakrák betegség hazánkban. Célunk továbbá, hogy a hetedik osztályos gyermekek és szüleik tájékozottak legyenek a HPV védőltással kapcsolatban, s az oltás felvétele legyen közös döntés. A érintettek segítése során pedig szeretnénk minden érintett számára elérhetővé tenni a Gyógyulást Segítő Programunkat (GYSP), ezáltal támogatva a teljes betegutat.

Adószám:
18504530-1-04

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

 • Szervezet adatai
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mályvavirág Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Mályvavirágok

Szervezet adószáma:
18504530-1-04

Honlap:
http://www.malyvavirag.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/malyvavirag

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC4nxZBuFkmw0O2GsnShnGRQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11742180-20081191-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 30 5041160

A szervezet címe:
5622 Köröstarcsa, Tavasz utca 12.

Tevékenységi kör:
Közegészségügy, egészségnevelés

Tevékenység leírása:

A Mályvavirág az érett nő virága. Kitartó, erős és nagyon szép. Minden nő Mályvavirág, csak van, hogy a szirmaink megsérülnek. Ezért kell odafigyelni magunkra, odafigyelni ránk!

Mályvavirág Alapítvány

2013-ban indult a szervezetünk, mely két fő vonal mentél dolgozik. Az egyik a Humán papillomavírus, HPV prevenció, a másik a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése. Míg az elsőbe az edukációs és kapmányprogramok, kiadványok szerkesztése, online szülői értekezletek, ismertető videók tartoznak, a másikba a teljes betegút menedzselése, a tünetektől, a terápiákon át a rehabilitációig. Ezt a Gyógyulást Segítő Programunk (GYSP) keretében tesszük meg. Szorosan dolgozunk együtt a szakmával, orvosokkal, védőnőkkel, nővérekkel.  2019-ben három kitüntetést kaptunk: Az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Esélyteremtési Díjat, az Év Egészségfejlesztő Civil Szervezete Díjat, valamint tiszteletbeli taggá választott bennünket a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társasága. Emellett örökös kiállítási jogot kaptunk a Magyar Nőorvos Társaság által szervezett konferenciákon, továbbképzéseken.

Európában számos szervezettel vagyunk kapcsolatban, ECPC, ESMO, ESGO, valamint WOCC, ASCO. Guidelinok és szakmai anyagokat véleményezünk betegszakértő szemmel.

www.malyvavirag.hu

www.felfedezni.hu

www.mallowflower.com 

HPV prevenciós munkánk:

 • HPV védőoltás kampányokat szervezünk- 2900 iskolához juttatjuk el tájékoztató anyagainkat, 

 • iskolákban oktatunk,

 • segítjük és képezzük a védőnőket,

 • Megszervezzük minden évben az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet Magyarországon, kb. 200 településsel

 • kiadtuk a MályvaZseb, HPV és minden, ami még belefért könyvünket (2020.)

 • kiadványokat készítünk- HPV Fele Se mese, Cooltas (tiniknek), HPV védőoltás kiadvány

Érintettek segítése:

A teljes betegút menedzsmentben részt veszünk. Az első állomástól ( tünetek) végig segítjük a betegek és a hozzátartozót. Orvost, intézményt ajánlunk, felkészítünk a kezelésekre, sorstárssal, sorstársközösségel összekötünk, rehabilitációs fejlesztünk/Gyógyulást Segítő Program-GYSP, kiadványaink vannak, segédeszközeink.

Szakmai konferenciákra járunk, előadunk és kiállítunk. Szakmai Bizottságot tartunk fent, nagyon szorosan dolgozunk együtt az egészségügyi szakemberekkel.

Férfi projektünk:

Kardvirág projekt

Alapítványunk 2021-től a férfiakhoz is szól, egyrészt a HPV asszociált elváltozások és daganatok területén - www.kardviragok.hu - kialakítás alatt -, valamint szorosan együttműködünk a Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társasággal, segítjük, erősítjük a fej-nyaki daganatok tüneteire való figyelemfelhívást, a kezelések ismertetését, a kommunikációt és a projektek/kampányok megvalósítását. www.fejnyakidaganatok.hu - kialakítás alatt.

Mire gyűjt:

Az Adománygyűjtővonal segítségével fő feladatunkhoz szeretnénk támogatást gyűjteni, mely a betegút menedzsment, ezen belül a GYSP, amit szeretnénk egy Mályvavirág Ház létrehozásával erősíteni.  

Nagy álmunk a Mályvavirág Ház létrehozása ahol még közvetlenebb módon segíthetjük a nőgyógyászati daganattal érintetteket betegútjaikon. Megálmodott házunkban lehetőséget biztosítanánk kezelések során bentlakásra, gyógytornára, pszichológiai - lelki segítő beszélgetésekre, foglalkozásokra, táplálkozási tanácsadásra és minden olyan segítő  lehetőségek igénybevételére, melyek elősegítik a felépülést. 

Gyógyulást Segítő Programunk által készített és jelenleg készülő kiadványok nyomtatására fordítanánk egyrészt az összegyűjtőtt adományt.

Elkészült kiadványok: 

 • Mályva Kórházi Könyvecske

 • A Fele se Mese - A HPV és a méhnyakrák megelőzés

 • Fele se Mese Gyerekeknek

 • Fele se Mese - HPV védőoltás kisokos

 • Kemoterápiás Lapozó

 • Utak és Praktikák az ülőkén 

 • Fásliba zárt világ - Nyiroködéma kalauz

 • Lelkemnek - pszichológiai foglalkoztató felnőtteknek

Folyamatban lévő kiadványok, amelyek elkészülése és nyomdai költségére gyűjtünk:

 • Mályva Spájz - Mályvavirágok dietetikai Útmutatója

 • Sugárterápiás Lapozó

 • Intimhigiénia kiadvány

 • Konizációs kiadvány

 • HPV-asszociált szájüregi daganatok - tájékoztató kiadvány

 • Szájgarat-önvizsgálati infografika kiadvány

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Gyógyulást Segítő Program / Kiadványok a Mályvavirágoktól

Mályvavirágok

Az Adománygyűjtővonal segítségével fő feladatunkhoz szeretnénk támogatást gyűjteni, mely a betegút menedzsment, ezen belül a GYSP, valamint kiadványaink nyomtatására gyűjtünk.


77 hívás, 106 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.