Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

1%-ÉRT 100% NÉPFŐISKOLAI KULTÚRÉLMÉNY – MZNT

Célunk a lakosság élethosszig tartó tanulásának segítése, közösségfejlesztés, felnőttoktatás, értékfeltárás és -őrzés, az iskolai közösségi szolgálat támogatása, a helyi közösségek összeszervezése és szakmai támogatása.

Adószám:
18604166-2-11

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

Szervezet rövid neve:
MZNT

Szervezet adószáma:
18604166-2-11

Honlap:
https://mznt.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mznttata

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@magyaryzoltannepfoiskolait4074

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
63200119-11076759-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302902062

A szervezet címe:
2890 Tata, Tanoda tér 5/ a.

Tevékenységi kör:
Népfõiskola, támogatás

Tevékenység leírása:

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság az egykori Tatai Népfőiskola és névadónk, Magyary Zoltán szellemi örökségére építve biztosítja az egyének számára a világban való eligazodáshoz szükséges élethosszig tartó tanulás közösségi lehetőségét a tudás hozzáférhetővé tételével. Egyesületünk a felelős, cselekvő ember iránt elköteleződve, a közigazgatás emberléptékűvé tételével, a helyi értékek és kezdeményezések támogatásával, a fenntartható fejlődés tudásalapú feltételeinek megteremtésével segíti elő az egyén boldogulását és az élhető társadalom megerősítését. A Tatai Népfőiskola nyomdokain,  Tatán az újraindult népfőiskolai tevékenység a hagyományokat követve, de az alakulás idejének igényeire épülve kezdődött meg 1995-ben. Tanfolyamaink résztvevőinek többsége a tatai és a környékbeli települések lakói. Az eddig beiratkozott hallgatók létszáma meghaladja az ötezer főt. Jelenleg a volt Piarista rendházban – mely egyben székhelyünk is – tartjuk programjaink zömét, de irodát működtetünk a felújított Fischer-házban is. Közművelődési tevékenységünket a népfőiskolai mozgalom hagyományainak megfelelően szerteágazó területeken végezzük. A szabad művelődés, az élethosszig tartó tanulás, továbbá a kompetenciafejlesztés lehetőségét közhasznú státuszunknak megfeleltetve igyekszünk minél szélesebb kör számára ingyenesen elérhetővé tenni. Feladataink ellátására Tata Város Önkormányzatával határozatlan időre kötött közművelődési megállapodásunk a garancia. Olykor a természeti- és környezetvédelmi programhoz, máskor múltunk, történelmünk jeles helyszíneihez kapcsolódtak. A képzési programoknak szerves részét képezik a “Látóutak”, amelyek kiegészítik az elméleti ismereteket, bővítik a tapasztalatszerzés lehetőségét. Hisszük, hogy a népfőiskola eddigi tevékenysége jelentősen hozzájárult az itt élők identitásának erősítéséhez, a hagyományos tatai lokálpatriotizmus gazdagításához. Nem utolsó sorban a város és a megye gazdag múltjának megismeréséhez, valamint a modern világunk változásainak megértéséhez, az új ismeretek megszerzéséhez. Tevékenységeinket a jövőben is ezen törekvések és célok mentén kívánjuk folytatni.

Mire gyűjt:

Nálunk művelődni, tanulni lehet – akár élethosszig. Közösségeket építünk, az iskolai közösségi szolgálatos diákok önkéntes munkáját segítjük. Innovatív programokkal, kézműves műhellyel, környezettudatos témákkal várunk. 1%-oddal segítsd működésünket!

 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1%-ÉRT 100% NÉPFŐISKOLAI KULTÚRÉLMÉNY – MZNT

MZNT

Itt művelődni, tanulni lehet - élethosszig. Közösséget építünk, az iskolai közösségi szolgálatos önkénteseket segítjük. Innovatív programokkal, környezettudatos témákkal várunk.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18604166-2-11
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.