Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre


- A német nemzetiségiek magyarországi oktatási intézményeinek támogatása, érdekvédelme. - A német nemzetiségiek összefogása, az anyanyelvüket már nem beszélő nemzetiségiek identitásának erősítése, a nemzetiségi érdekek védelme. - A nemzetiségi hagyományok, a kultúra ápolása, a német nemzetiség hiteles történetének megismertetése. - Euro-atlanti integráció elősegítése. - EU támogatási rendszerek közvetítése. - Szociális fejlesztési programokban való részvétel. - Oktatás és programszervezés. Egyesületünk olyan szervezet, mely tevékenységével igyekszik folyamatosan hozzájárulni a pluralista demokratikus társadalom kialakításához azzal, hogy törekszik megismertetni és elfogadtatni a kisebbséget. Bátorítja azok közügyben való részvételét. Előadássorozatával a kölcsönös megismerésre, toleranciára, a más kultúra értékeire, megbecsülésére hívja fel a figyelmet. Rendezvényei mindig nyitottak, meghívást kap rá a többségi nemzet és a többi kisebbség is. Fórummal, vélemény-nyilvánítással a kisebbségi jogok érvényesülését, és egyéb programjainkkal is a jogokkal való élni tudást kívánjuk elősegíteni.

Adószám:
19031202-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre

Szervezet rövid neve:
Német Kör

Szervezet adószáma:
19031202-1-02

Honlap:
http://www.nemetkor.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50400113-11000695

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 72213453

A szervezet címe:
7621 Pécs, Rákóczi út 55. 1.em.24 ajtó

Tevékenységi kör:
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Támogasd 1%-oddal a Pécsi Német Kört

Német Kör

A Német Kör 1991.-ben alakult szervezet, melynek célja a kulturális hagyományok őrzése, népszerűsítése, a történelmi múlt feltárása, a nemzetiségi érdekekért való kiállás.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
19031202-1-02
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.