Magyarországi Kallós Zoltán Alapítvány


Kallós Zoltán Alapítvány szórványoktatási tevékenységei Az alapítvány eredményei közül egyik legjelentősebb, a magyar tannyelvű óvoda beindítása és a 25 évig szünetelő magyar osztályok újraindítása Válaszúton 1999-ben. A program összehangolt és tervszerű módon, hosszútávon biztosítja a mezőségi szórványközösség anyanyelven történő oktatását. Meggyőződésünk, hogy a szórványban nemzetünk megmaradását a gyerekek magyarságtudatának alakításával, tudásuk gyarapításával, igaz emberré nevelésével lehet segíteni. A mezőségi oktatási program indokoltsága - Intézményünk nélkül Kolozs és Maros megye 38 településén élő magyar gyermek kimaradna a magyar oktatási rendszerből. - Minőségi oktatást biztosítunk, megalapozzuk a továbbtanulás lehetőségét, mert az a gyermek aki alsó tagozaton nem ír és olvas magyarul, nem ismerkedik meg a magyar kultúrával, nem folytathatja tanulmányait felső tagozaton. - Aki nem végez magyar iskolát, az a tapasztalataink és a statisztika alapján elvész a magyarság számára. Jelenleg 140 gyerekkel foglalkozunk, vegyes (román-magyar) házasságból származik gyereklétszámunk 25 %-a . 1999-től több mint 500 gyermeket vezettünk be a magyar oktatási rendszerbe, húsz év alatt 1500 gyerekkel foglalkoztunk.

Adószám:
18108110-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyarországi Kallós Zoltán Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kallós Zoltán Alapítvány

Szervezet adószáma:
18108110-1-41

Honlap:
https://www.kallos.org.ro/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KallosZoltanAlapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/KallosZoltanAlap

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400171-01700978-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209216241

A szervezet címe:
1011 Budapest, Corvin tér 8.(Hagyományok Háza 18. A. lph.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

A kollégium dolgozói nagy gondot fordítanak arra, hogy a gyermekek mindennapjai, délutánjai rendszerezettek legyenek. Igyekszünk a házi feladat elkészítése után különböző színes programokkal megtölteni a fiatalok délutánjait. A kollégiumban lakó gyermekek számára biztosítunk napi ötszöri étkezést, délutáni felkészítő oktatási programokat, orvosi ellátást, és napi, illetve heti ingáztatást. Diákjaink számára folyamatosan segítséget nyújtunk abban, hogy az iskolai követelményrendszernek a lehető legjobban megfeleljenek, de hangsúlyt fektetünk a hiánypótlásra és a felzárkóztatásra is. A szabadidő hasznos eltöltése lehetőséget nyújt játékos tanulásra, segít abban, hogy jobban megismerjük a gyerekeket foglalkoztató problémákat, gondjaikat. heti rendszerességgel tartunk sokszínű, kiegészítő tevékenységeket, amelyeket a diákjaink napi teherbíró képessége határoz meg: népi gyerekjáték oktatáson, illetve tánctanításon, népdaltanuláson vehetnek részt. Rajztechnikák elsajátítását, magyar-, román, angol- kommunikációs készségek fejlesztésével színesítjük a gyermekek tanulással töltött hétköznapjait. A tartalmas kikapcsolódást a társasjátékozás, az esti film nézés, illetve kisebb kézműves tevékenységek jelentik.

Mire gyűjt:

A kollégium játszószobáját naponta 40 elemi iskolás használja. Szeretnénk közösségi terünket felújítani, eszközeinket, játékainkat lecserélni. A játékokon kívül, a gyermek fejlődését elősegítő fejlesztő eszközöket beszerezni. Célunk, hogy olyan teret hozzunk létre számukra, ahol tanulás után feltöltődhet, regenerálódhat, hasznosan töltheti el a szabad idejét.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

"Akarsz-e játszani?"

Kallós Zoltán Alapítvány

A kollégium játszószobáját naponta 50 elemi iskolás használja. Szeretnénk közösségi terünket felújítani, eszközeinket, fejlesztő játékainkat lecserélni.

72% 655.000 Ft összegyűlt
900.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.