Magyar Vöröskereszt

Ments életet, válts szemléletet!

Humanitárius eszmék, értékek terjesztése; katasztrófa helyzetekre való felkészülés és segítségnyújtás; szociális és gyermekvédelmi intézmények működtetése; rászorulók segítése; véradók szervezése; elsősegélynyújtás oktatása; egészséges életmódra nevelés

Adószám:
19002093-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Vöröskereszt

Szervezet adószáma:
19002093-2-41

Honlap:
http://www.voroskereszt.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/magyarvoroskereszt

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/HungarianRedCross

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10405004-00026542-00000005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1374-13-00

A szervezet címe:
1051 Budapest, Arany J. 31.

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:
Katasztrófa-készenlét, szociális segítségnyújtás, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, keresőszolgálat, menekült szolgálat, ifjúságnevelés - csak néhány terület, ahol a Magyar Vöröskereszt tevékenykedik. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet fő célkitűzése, hogy az emberiesség elve mentén, minél több nehézsorsú emberen segíthessen. A Magyar Vöröskereszt 1881. május 16-án alakult meg. Kiemelt programjaink: Országos Elsősegélynyújtó Verseny - Több mint negyven éve szervezi meg a Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyét gyermek, középiskolás, felnőtt korosztályban. Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték! Országos Felsőoktatási Véradóverseny - Itt vérre megy a játék, tudja ezt az a közel 30 ezer egyetemista és főiskolás, aki véradásával segített az elmúlt két évben. A nevezett felsőoktatási intézmények közül, kategóriánként az a győztes, aki a nappalis létszámához képest a legtöbb fiatal véradót mozgósítja. Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat - 2007 óta a Magyar Vöröskereszt a strandolókra is vigyáz a Balatonon. A vízben és a vízparton szerzett sérüléseket minden nyáron A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradások szervezése. 2012-ben több mint 13.000 véradó eseményt szerveztünk, melyen 437.115 véradó jelent meg, hogy segítsen beteg embertársain. 2012-ben 54.698 volt a Vöröskereszt által megszólított új véradók száma. Fontos, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás fontosságát. Ezt a célt szolgálja Országos Felsőoktatási Véradóversenyünk, melynek keretében az elmúlt két évben 26 ezer diák nyújtotta segítő karját véradásra. A másik kiemelt területünk az elősegélynyújtás oktatása és népszerűsítése. Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban résztvevő fiatalok 2007 óta 23 664 sérülést láttak el és a szolgálat indulása óta négy alkalommal közvetlen életmentés és történt. A Magyar Vöröskereszt katasztrófák idején is segíti a rászorulókat. Legutóbb a márciusi hókatasztrófa, majd a dunai árvíz kapcsán segítettünk több tízezer embernek. Szociális akcióink révén (élelmiszer, ruhaosztás, hajléktalanellátás stb.) éves szinten emberek tízezrei számítanak és számíthatnak a Vöröskereszt segítségére.

Mire gyűjt:

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat
Országos Elsősegélynyújtó Verseny
Véradókamion üzemeltetése
Rászoruló, különleges nevelési igényű gyermekek táboroztatása

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Magyar Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.12.22.
Összeg: 5.602.388 Ft
Támogatók száma: 581
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.