Magyar Újjászületés Alapítvány

"Emeld fel a fejed, s felemeled nemzeted"

A helyi közösségek újjáéledésének, az elmaradott térségekben élő, hátrányos helyzetű emberek önfenntartásának elősegítése. Pozitív jövőképpel rendelkező emberek támogatása, egészséges életmódra való nevelés, ösztönzés, illetve a vidék épített és természetes környezeti értékeinek védelme.

Adószám:
18136940-1-04

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Újjászületés Alapítvány

Szervezet adószáma:
18136940-1-04

Honlap:
http://www.magyarujjaszuletes.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/magyarujjaszuletesalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10102244-04015600-01003000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-3218244

A szervezet címe:
5600 Békéscsaba, Zsíros utca 10.

Tevékenységi kör:
Sportbarátok szervezete

Tevékenység leírása:
A békéscsabai székhelyű Magyar Újjászületés Alapítvány évek óta szervez kerékpártúrákat az országban, ezek tapasztalatait felhasználva hagyományteremtő szándékkal 2014-ben egy kerékpáros programot indítottunk el, amelynek célja, a kerékpározás szabadidős tevékenységként való népszerűsítése mellett a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a határ menti terület kultúrájának megismertetése. „Határmente” programunk - amely egy teljesítménytúra megtétele Békéscsaba és Nagyszalonta között, egy ehhez kötött nyereménysorsolással – olyan sikeres lett, hogy az évente jelentkező résztvevők száma évről-évre megduplázódik.A Bihar Túrák Egyesület és a Mozdulj meg! Békéscsaba mozgalommal közösen készítettünk 2015-ben egy egész éves programtervet Csabai Tekergők néven, amely az egészséges életmódra ösztönzés mellett nagyon jó közösségépítőnek bizonyult minden korosztály számára, ahol a résztvevők megismerhették környezetünk értékeit és gyarapíthatták ismereteiket.

Mire gyűjt:

Célunk segíteni a települések helyi közösségeinek újjáéledését, az elmaradott térségekben élő, hátrányos helyzetű emberek önfenntartóvá válását.

Pozitív jövőképpel rendelkező embereket támogatunk, akik képesek saját sorsukat irányítani, de az induláshoz segítségre van szükségük.

Kiemelt célnak tartjuk az egészséges életmódra való nevelést, ösztönzést, illetve a vidék épített és természetes környezeti értékeinek védelmét.

Alapítványunk célja a most induló, egészséges életmódra ösztönző dohányzásról leszoktató programunkkal is az, hogy javítson az ország hátrányos helyzetű lakóinak életkörülményein. A program tulajdonképpen egy nyereményjáték, ahol mindenki - aki teljesíti a részvételi feltételeket -  nyer: további, egészséges életet, és egy kiemelkedően kedvező feltételekkel megvásárolható kerékpárt.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.