Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Magyar-Török Baráti Társaság


1989. óta működő közhasznú egyesületünk célja a magyar és a török nép közötti barátság ápolása, a különböző kultúrák közötti kapcsolatok kiépítésének és fenntartásának segítése, a magyar, valamint a török kultúra és történelem ismeretének és terjesztésének javítása, a Magyarország és Törökország közötti kapcsolatok szellemi, művészeti, kulturális értékeinek, hagyományainak feltárása, megismertetése, a megértés, a befogadás elősegítése Magyarországon és Törökországban egyaránt. A fiatalok ismereteinek, jártasságainak, műveltségük életkori sajátosságaiknak megfelelő, tudatos fejlesztése, hozzájárulás a hazai felnőttoktatás céljaihoz, részvétel a helyi és országos közművelődési tevékenységbe. A magyar és a török társadalom kapcsolatrendszerének, közösségi életének, érdekérvényesítésének segítése a két ország önkormányzatai, felsőoktatási és köznevelési intézményei, civil, valamint ifjú- sági és sportszervezetei kapcsolatépítésének támogatása és a velük való együttműködés révén, részvétel Törökország és az Európai Unió tagállamai civil szervezeteinek együttműködésében.

Adószám:
18047723-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar-Török Baráti Társaság

Szervezet rövid neve:
MTBT

Szervezet adószáma:
18047723-1-42

Honlap:
https://magyar-torok-barati-tarsasag.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/magyartorokbaratitarsasag/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11701004-20147150-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 13122156

A szervezet címe:
1062 Budapest, Bajza utca 54. mf. 1/1. (Nemzetek Háza)

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

Ismeretterjesztő rendezvények, előadások. Turisztikai utazások szervezése. Az egyesületi könyvtár működtetése. A Magyarország területén lévő török és a Törökország területén lévő magyar vonatkozású műemlékek és a kulturális örökség védelme, a kulturális örökség tudományos feldolgozása, társadalmi hasznosítása, könyvkiadás. A magyar és török önkormányzatok, felsőoktatási és köznevelési intézmények, valamint civil szervezetek kapcsolatépítésének támogatása, velük való együttműködés, kulturális cserék, az önkéntesség és a fiatalok mobilitásának támogatása, részvétel Törökország és az Európai Unió tagállamai civil szervezeteinek együttműködésében.

Mire gyűjt:

Közhasznú egyesületünk évi 9-10 ismeretterjesztő előadást tart. A COVID idején ezeket Google Meet ingyenes videókonferencia formájában bonyolítottuk le, s azok iránt nagy érdeklődés mutatkozott országszerte. Most olyan videókonferencia berendezésre gyűjtünk, amely lehetővé teszi a személyes jelenlét melletti előadásokba történő egyidejű, online bekapcsolódást bárhonnan Magyarországról és külföldről. Ennek költsége mintegy 2 millió Ft. Közel felét tudjuk az egyesület vagyonából biztosítani, de még kb. 1 millió Ft adományra lenne szükség a berendezés megvásárlásához. Állami támogatásra pályáztunk, sikertelenül, de Rátok számítunk! Amit vásárolni szeretnénk: 1. Rally Bar videó oszlop 1 400 000 Ft https://www.logitech.com/hu-hu/products/video-conferencing/room-solutions/rallybar.960-001311.html 2. Logitech TAP vezérlőegység 400 000 Ft https://www.logitech.com/hu-hu/products/video-conferencing/room-solutions/tap.939-001796.html#specs 3. 1 db LCD monitor vagy televízió, kb. 200 ezer Ft értékben.

Március 7-től támogatásodat befizetheted bankkártyával honlapunkon a SimplePay alkalmazás segítségével a következő linken:

https://magyar-torok-barati-tarsasag.com/tagdij-es-tamogatas-befizetese

vagy banki átutalással az egyesület OTP-nél vezetett bankszámlájára.

Köszönjük!

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (beszámoló a 2022. évi munkánkról)

  Egyéb fájl: OBH beszámoló


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.