Magyar Természetvédők Szövetsége

Legyél Te is a Föld Barátja!

A Magyar Természetvédők Szövetsége fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Adószám:
19014654-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Természetvédők Szövetsége

Szervezet rövid neve:
MTVSZ

Szervezet adószáma:
19014654-1-43

Honlap:
http://www.mtvsz.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/mtvsz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11709002-20120887

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 12167297

A szervezet címe:
1091 Budapest, Üllői út 91/b. III.em.21.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
Napjaink egyik legfontosabb kihívása szembenézni világszerte jelentős következményekkel járó biológiai sokféleség pusztulásával. 116 tagszervezetünkkel együtt egész Magyarországon növeljük a lakosság és a döntéshozók ismereteit, tudatosságát fórumokkal, konferenciákkal, kiállításokkal és kiadványokkal, mert hiszünk benne, hogy csak egy élőhelyben, fajokban és genetikailag gazdag, azaz biológiailag sokféle földi rendszer képes biztosítani fennmaradásunkat.Magyarország legnagyobb természetvédő civil szervezeteivel közösen felléptünk tavalyi kormányzati szándék ellen, melynek értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévő védett természeti területek jelentős része a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez került volna. A sikeres kampányunk eredményeképpen Áder János köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult, amely megsemmisítette a parlamenti döntést a természetvédelmi kockázatok miatt. Közel 15 ezer aláíró kérésének eleget téve 2015. május 22-én első alkalommal megünnepeltük a Magyar Természet Napját. Nemzetközi civil szervezetekhez kapcsolódva a nyár folyamán kampányt indítottunk az európai természetvédelem megerősítéséért, amelyhez európai szinten félmillió ember csatlakozott és meggyőztük az európai döntéshozókat a természetvédelmi direktívák szükségességéről. 2015-ben is felléptünk a hazai Natura 2000 területek állami kézben tartásáért és közösségi kezeléséért, felhívtuk a döntéshozók figyelmét, hogy a védett területek nem lehetnek a profitorientált mezőgazdasági termelés színterei.

Mire gyűjt:

A támogatásokból befolyó teljes összeget tagszervezeteinkkel közösen indított, a biológiai sokféleség  védelmét szolgáló és a fenntartható életet népszerűsítő programunkra fordítjuk.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Magyar Természetvédők Szövetsége

MTVSZ

Feltöltés alatt!Összeg: 34.500 Ft
Támogatók száma: 9
Érdekel Támogatom
Zöld
Telefonos
adománygyűjtés

Magyar Természetvédők Szövetsége

MTVSZ

A hívásokból befolyó teljes összeget tagszervezeteinkkel közösen indított, a biodiverzitás védelmét szolgáló programunkra fordítjuk.


Telefonszám: 13600/69
487 hívás, 137 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.