Magyar Tenger Cserkész Közhasznú Egyesület

Közel 100 éve a siófoki ifjúságért! A 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat Siófokon és környékén közel 90 fős állandó, aktív tagsággal végzi egész éves tevékenységét. Csapatunk egyik legalapvetőbb célkitűzése, hogy a társadalom számára hasznos, tenni a

A 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat Siófokon és környékén közel száz fős állandó, aktív tagsággal végzi egész éves tevékenységét. Az ifjúságnevelő munka a cserkészet célkitűzéseit szem előtt tartva, annak eszköztárát használva folyik. A csapat tevékenységének fő irányvonalát a cserkészet ifjúságnevelő és közösségteremtő szerepe adja, programjainkon kiemelt szerepet kap a gyermekek megismertetése a magyar történelemmel és nemzeti hagyományainkkal. A cserkészet és így csapatunk egyik legalapvetőbb célkitűzése, hogy a társadalom számára hasznos, tenni akaró embereket neveljen a fiatalokból. Ehhez nagy hangsúlyt fordítunk a gyerekek lelki, szellemi és fizikai adottságainak, valamit szociális érzékeinek fejlesztésére. Mindezeket a cserkészmódszer alkalmazásával kívánjuk elérni, melynek elemei a következők: • Fogadalom és törvények • Cselekedve tanulás • Kisközösségi (őrsi) rendszer • Folyamatos, ösztönző és hasznos programok • A magyar kultúra ápolása, különös tekintettel a népi hagyományokra

Adószám:
18786521-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Tenger Cserkész Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Magyar Tenger Cserkész Egyesület

Szervezet adószáma:
18786521-1-14

Honlap:
http://466.cserkesz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/466magyartenger/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@466magyartenger7

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700749-48964205-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36 205235915

A szervezet címe:
8600 Siófok, Koch Róbert utca 14/A

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Cserkészeinket igyekszünk közelebb hozni egykorú társaikkal, a világ és az ország különböző pontjairól. Ennek keretében vettünk részt 2013-ban a Nemzeti Nagy Táborban (NNT), Ócsán, ahol 4000 cserkésztestvérünkkel együtt táborozhattunk egy héten át, illetve 2015-ben a Kerületi Nagy Táborban (KNT), Véménden, ahol 600-an élveztünk az erdő vendégszeretetét egy teljes héten át. Jövőbeli terveink között pedig szerepel egy közös tábor Erdélyben, a gyergyóújfalui testvércsapattal. Mindezek mellett különösen fontosnak tartjuk, hogy csapatunk tagjai a társadalom aktív, egymásért tenni akaró és tudó tagjai legyenek, így törekszünk a városi és civil szervezetekkel való minél intenzívebb együttműködésre. Ennek is köszönhetően a 466. sz. Magyar Tenger Cserkészcsapat Siófok városi szinten is elismert civil szervezetei közé tartozik. Rendszeresen veszünk részt az önkormányzat, illetve a városban működő más civil szervezetek különböző rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában: • A március 15-ei esti városi ünnepség emlékműsorának szervezése és lebonyolítása évek óta a csapat feladata. • A csapat rendszeres segítője a városi ünnepségek és programok lebonyolításának (Pünkösdi szezonnyitó, október 23-ai városi rendezvények, március 15-i koszorúzás). • A Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR által szervezett Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtést és adománykiosztást is évek óta részvételünkkel segítjük.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.