Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség


A Magyarországon jogerős bírósági végzéssel nyilvántartásba vett nőszervezetek, illetve a felnőtt és fiatalkorú nők esélyegyenlőségéért és érdekérvényesítéséért tevékenykedő egyesület, alapítványok összefogása, segítése.

Adószám:
18182312-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

Szervezet adószáma:
18182312-1-42

Honlap:
http://www.noierdek.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/NoiErdek

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000019-84720012

A szervezet telefonszáma:
+36-70-9493574

A szervezet címe:
1088 Budapest, Rákóczi út 11. I. em. 10.

Tevékenységi kör:
Nõi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Kapacitásépítés és -bővítés, együttműködések kiépítése: a Női Érdek tagszervezetek szakmai tapasztalatainak és szaktudásának összegyűjtése, a tagszervezetek megerősítése; együttműködések kialakítása, stratégiai partnerség kiépítése a Női Érdek tagságán kívüli civil és egyéb szervezetekkel. A jogalkotás és szakpolitikák monitorozása: a nemzetközi emberi jogi kötelezettségek hazai végrehajtásának monitorozása, egyebek mellett az ENSZ nők elleni diszkriminációval foglalkozó CEDAW Egyezménye alapján; jogalkotási, szakpolitikai elemzések, jelentések készítése és javaslatok kidolgozása. Szakmai tudatosság-növelés: az EWL szakmai dokumentumainak lefordítása és terjesztése; a hazai releváns jogi és szakpolitikai elemzések és javaslatok terjesztése; szakmai események, tréningek szervezése a különböző szakemberek nemek egyenlőségével kapcsolatos tudatosságának növelésére. A közvélemény tájékoztatása: a nemek egyenlősége témájának beemelése a köztudatba, sajtókapcsolatok építése, médiatréningek szervezése, a nemek egyenlőségéről szóló közösségi médiakampányok lebonyolítása.Árnyékjelentést készítettünk az ENSZ CEDAW Egyezményének magyarországi végrehajtásáról 2007-ben és 2013-ban. • Képzési anyagokat dolgoztunk ki a nemek egyenlősége témájában; képzéseket tartottunk állami tisztviselőknek. • Magyar partnerszervezete voltunk a 2010-es Nemzetközi Médiafigyelő Projektnek, mely a hírmédiát vizsgálta a nemek egyenlősége szempontjából. • Az alábbi EWL kampányokat koordináltuk hazai szinten: „Who Cares?” kampány az ellátáspolitikáról (2006), „50/50 kampány a demokráciáért” (2008-2009, 2012-2014), kampány az EU szülési szabadság irányelvéről (2009-2010), „Prostitúció nélküli Európáért” kampány (2010–2011). • A 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozat szervezésében évente részt veszünk. • Tagja vagyunk a „KERET” Koalíciónak, mely a szexuális erőszak áldozatainak segítésére jött létre. • Szakértőket delegáltunk az EU Nemek Egyenlősége Európai Intézete munkacsoportjaiba és az EWL Nők Elleni Erőszak Obszervatóriumába. • Megszerveztük az első magyarországi Nőkongresszust.

Mire gyűjt:

A nemek egyenlőségéről szóló közösségi médiakampányok támogatása


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.