Magyar Műfordítók Egyesülete


Egyesületünk képviselni és érvényesíteni kívánja a műfordító szakma érdekeit, küzdeni kíván a műfordítás méltó anyagi és erkölcsi megbecsüléséért, elő kívánja segíteni a minőségi műfordítások védelmét, a műfordítások magas színvonalának elősegítésével részt kíván venni a közművelődés fejlesztésében, információcserét kíván biztosítani a műfordító szakma művelői között, szervezeti kapcsolatokat kíván létesíteni a könyvszakma és az irodalmi-kulturális élet meghatározó szervezeteivel és szereplőivel, együtt kíván működni a műfordító szakma más országokbeli és nemzetközi szervezeteivel, tevékeny részt kíván vállalni a műfordítók munkáját előmozdító hazai és nemzetközi források felkutatásában és felhasználásában, mindezzel a magyar irodalom és kultúra további gazdagodásához kíván hozzájárulni. (MEGY Alapszabálya, 2.1.1)

Adószám:
18250561-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Műfordítók Egyesülete

Szervezet rövid neve:
MEGY

Szervezet adószáma:
18250561-1-43

Honlap:
http://muforditok.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/muforditok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10144709-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 304036909

A szervezet címe:
1084 Budapest, Mátyás Tér 4 33. 2. em. 6. ajtó

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:
Céljainkat a műfordítók érdekeit figyelembe vevő mintaszerződés-tervezet elkészítésével, a könyvszakma és a kulturális élet meghatározó szervezeteivel és szereplőivel való tárgyalásokkal, szükség esetén szakvélemény adásával, a műfordítók érdekvédelmét szolgáló adatbázis létrehozásával, előadóestek és konferenciák rendszeres szervezésével, a műfordító-képzést szolgáló programok indításával, illetve az azokban való részvétellel, valamint az ezekhez szükséges tárgyi feltételek előteremtésével, kiadványok megjelentetésével kívánjuk megvalósítani. Tevékenységünk a műfordítói tevékenység természetéből eredően elősegíti a kultúrák közeledését, ezen belül az euroatlanti integrációt. (MEGY Alapszabálya, 2.1.2)

Mire gyűjt:
Nyilvános rendezvénysorozatainkhoz gyűjtünk adományokat. Célunk, hogy az érdeklődő közönség bepillantson a műfordítók műhelyébe, és a szakma iránt érdeklődők közvetlenül is találkozhassanak velünk. Rendezvényeinket állami támogatás nélkül valósítjuk meg.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.