Magyar Makettezőkért Egyesület


Az egyesület azzal a céllal hozzák létre, hogy a magyar makettezést minél szélesebb körben népszerűsítsék, és a fiatalokat megcélozva egy újabb generációt ismertessenek és szerettessenek meg ezzel a hobbyval. Az egyesület további célkitűzései: A magyar makettező közélet felvirágoztatása. Utánpótlás-nevelés: A fiatalabb generációk bevonása a makettezésbe és a hazai makettező közéletbe. Aktív jelenlét a közösségi médiában, a fiatalabb generációk által elsődlegesen használt felületeken. A nyomtatott sajtó eltűnésének pótlására, új médiumokon keresztül eljutni az emberekhez. Egy olyan oktatási rendszer felállítása, amelyen keresztül a makettezés, mint fejlesztő tevékenység el tud jutni a fiatalokhoz és számukra a makettezéshez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket tud az egyesület átadni. Fontos célkitűzés a makettezéshez kapcsolódó közéleti, kulturális és történelmi előadások szervezése és ezek közvetítése az egyesületi internetes csatornán, ezáltal a legszélesebb társadalmi rétegek körében hozzáférhetővé tenni a makettezés történetével és jelenével kapcsolatos híreket, információkat. Az első Magyar Makett Múzeum létrehozása ahol bemutatásra kerülne a műanyag makettek megjelenésétől napjainkig ezen hobbi kialakulásának minden fontosabb állomása és ezen belül kiemelve a magyar vonatkozásokat.

Adószám:
18907555-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Makettezőkért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Makett Egyesület

Szervezet adószáma:
18907555-1-43

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/magyarmakettezokertegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10701520-70428678-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304656571

A szervezet címe:
1113 Budapest, Karolina út 45.

Tevékenységi kör:
Egyéb mûvészeti tevékenység

Tevékenység leírása:
Gyermek és felnőtt makett oktatás és kozosseg építés mellet kiállítás rendezés és egyéb kulturális programok szervezésével foglalkozunk.

Mire gyűjt:
Az egyesület működési költségére szeretnék adományokat kapni. Az elmúlt öt évben nagyrészt a tagok álltál befizettet pénzekből működtünk de szeretnék további programokat indítani és ehhez jó lenne új forrásokat is tudnák mozgósítani.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.