Magyar Légtánc és Összművészeti Egyesület

CommandARTe - A művészet irányt mutat

CommandARTe, kitalált szóösszetétel. Jelentése: „ A művészet irányt mutat”. A CommandARTe Társulat célja, egy új cirkuszi irányzatnak a megteremtése, amely ötvözi a klasszikus cirkuszi elemeket, más művészeti ágakkal, úgy mint színház, tánc, zene, és más mozgásművészeti formák. Ezt az ötvözetet, mi “Légtáncnak” nevezzük. Egyesület fő célja a Légtáncot, mint cirkuszi műfajt minél szélesebb körben elérhetővé tenni az emberek számára. Két fő tevékenységünk: az okatatás a CommandARTe Stúdióban és Tanodában, illetve a CommandARTe Cirkusz-színházi Társulat műkodtetése.

Adószám:
18745380-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Légtánc és Összművészeti Egyesület

Szervezet adószáma:
18745380-1-43

Honlap:
http://www.commandarte.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/cirkusz/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCcAuCfrUimZ0rKWED7YUmzA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11578213-________

A szervezet telefonszáma:
+36 304537199

A szervezet címe:
1213 Budapest, Gyimesi út 43.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

-CommandARTe Társulat tevékenysége: Társulatunk széles repertoárral rendelkezik, a pár perces bemutatóktól, az egész estés önálló előadásokig. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél magasabb színvonalú, eddig még nem látott produkciókat alkossunk. Műsoraink leginkább a levegőakrobatika elemeire épülnek - tissue, karika, hammock, kocka és gurtni, melyek a tánc, a talaj és partner akrobatika által válnak teljessé. Természetesen a repertoárunkban szintén megtalálhatóak a klasszikus cirkuszi elemek is, mint a zsonglőr, tűzzsongőr, gólyaláb és bohóc számok is. Előadásaink prózai és énekes szerepeit képzett színészeink játszák. Magas szakmai tudásukkal és tapasztalataikkal segítik a társulat karaktereinek megformálását. A kész koreográfiák és produkciók mellett, nyitottak vagyunk a megrendelő egyéni igényeire is.

-CommandARTe Stúdió tevékenysége: 2015 óta működik Budapesten, ahol különleges óratípusok közül válogathatnak az ide érkező edzeni vágyók. A Stúdióban elsajátítható mozgásformák jótékony hatással vannak az egészségmegőrzésre, a mozgáskoordináció fejlesztésére, az önbizalom növelésére, az egymásban való bizalom erősítésére. A saját súlyos edzés által a mélyebben lévő vázizmok is erősödnek, melynek következtében erős és rugalmas izomzat alakul ki. A sok fejjel lefelé végzett gyakorlat jótékony hatással van a vérkeringésre is. Ezen mozgásformák széles lehetőségei által, az 5-6 éves gyerekektől egészen az 50-es korosztályig biztosítja a fejlődést.

-2019. szeptemberében létrehoztuk a CommandARTe Tanodát, ami egy komplex mozgásművészeti képzés 5-18 éves korú gyerekek számára. Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy a hazai tánc, színház és a légtornász szakma utánpótlásának felkutatása, kinevelése és a szakmában való elhelyezése.

-2019-ben elindítottuk a "Felszabadító szárnyalás - Légtánc workshop látássérülteknek" workshop sorozatunkat. Régi nagy álmunk látássérült emberekkel foglalkozni, szeretnénk megismertetni velük egy új mozgásformát, lehetőséget biztosítani számukra a földtől való elemelkedéshez.Ez a mozgásforma jótékony hatással van az egészségmegőrzésre, a mozgáskoordináció fejlesztésére, az önbizalom növelésére, az érzékelésre és az egymásban való bizalom erősítésére. Mentálisan és fizikálisan is jótékony hatása van!

 

Mire gyűjt:

A Stúdió működésére Pl: eszközök karbantartása és fejlesztése.

A Társulat elkészült előadásának a továbbjátszásához szükséges anyagi háttér megteremtése.

 

Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Ne hagyja elveszni adója 1%-át - Támogassa a MŰVÉSZETET

Magyar Légtánc és Összművészeti Egyesület

CommandARTe, kitalált szóösszetétel. Jelentése: „ A művészet irányt mutat”. Két fő tevékenységünk: az okatatás a CommandARTe Stúdióban és Tanodában, illetve a CommandARTe Cirkusz-színházi Társulat működtetése.


Határidő:
2020-05-20
Adószám:
18745380-1-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.