Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjesztése Magyarországon.

Célunk, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljunk a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

Adószám:
18200061-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Szervezet adószáma:
18200061-2-42

Honlap:
http://www.hugbc.hu/index.php

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hugbcgreen/?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700206-48964803-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 70 779 2342

A szervezet címe:
1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Tevékenységi kör:
Épített környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
Részt veszünk a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában, valamint a környezettudatosság kellő súlyú érvényesítésében. A zöldépítés témakörében szakmai ismeretterjesztő és társadalmi szintű kommunikációt folytatunk. Tagjaink tudását, tapasztalatát, innovatív gyakorlatait továbbképzéseken, konferenciákon, workshopokon adjuk át a szakmai érdeklődőknek. Hozzájárulunk a zöldminősítési rendszerek (LEED, BREEAM, DGNB) megismertetéséhez és elterjesztéséhez, a szakemberek képzéséhez. Szoros kapcsolatban állunk felsőoktatási intézményekkel az új technológiák megismertetésének érdekében. Elismert fejlődő tagszervezete vagyunk a nemzetközi World Green Building Councilnak, így nemzetközi tapasztalatokra is támaszkodunk. Élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hozunk Magyarországra.Szakmai partnere vagyunk a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak a fenntarthatóság és az utóhasznosítás területén. Sok éve szakmai partnere és előadója vagyunk az Öko-logikus konferencia-sorozatnak, évente 500-600 szakembert érünk el. Minden évben van saját szervezésű konferenciánk a legaktuálisabb témákra építve kb. 100 szakembernyi hallhatósággal, hazai és külföldi szaktekintélyek előadásával. Saját szervezésű „Környezettudatosság A-tól Z-ig” képzéseinken olyan tudást adunk át építészeknek, mellyel képesek elmozdítani saját tevékenységüket a környezettudatos, zöld építés irányába. Tagjaink állandó meghívottjai előadóként más szervezetek szakmai rendezvényeinek, eseményeinek. Az építészeti szabályozás területén több mint 10 véleményt, javaslatot dolgoztunk ki. A magyar, LEED, BREEAM, DGNB zöld minősítésekkel rendelkező épületekről nálunk található az egyetlen komplex adatbázis. Évente kb. 20 helyszínen 500 fő részvételével szervezünk épületbejárásokat a Green Walk esemény-sorozatban 2013 óta folyamatosan. Állandó „zöld” rovatunk van a Metszet és az Ecolife magazinban.

Mire gyűjt:

Szakmai célú képzések megvalósítsására, konferenciák szervezésére, workshopok és nemzetközi képzések megvalósítására. Tanulmányok elkészítésére, széleskörű nyilvánosság számára rendezvények megvalósítására.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Egyszázalékos
kampány

Életünk 90%-át épületekben töltjük. Legyen zöld és élhető!

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Nem mindegy hol élünk, dolgozunk, tanulunk! Adományával a környezettudatos építés elmélete, gyakorlata, korszerű technológiája több szakemberhez és építtetőhöz juthat el az országban! Építsünk együtt zölden!


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18200061-2-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.