Magyar ILIAS Közösség Egyesület


Célja elősegíteni az ILIAS ingyenes e-learning keretrendszer magyar nyelvű verziójának széles körű elterjesztését, az e-learning és a kapcsolódó módszertan fejlesztését, a minőségi e-learninghez szükséges új szemléletmód érvényesítését az oktatásban, képzésben, a kutatásban és a tudományos közéletben.

Adószám:
18219124-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar ILIAS Közösség Egyesület

Szervezet rövid neve:
MIKE

Szervezet adószáma:
18219124-1-13

Honlap:
http://www.iliaskozosseg.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MIKE.eLearning

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200209-17072368-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2030304-1240

A szervezet címe:
2085 Pilisvörösvár, Horgász sor utca 3/B. 3/B.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

- Az ILIAS ingyenes e-learning tananyagfejlesztő és szolgáltató keretrendszer magyar nyelvű verzióját folyamatosan gondozza. - A magyar nyelvű felületet szakemberek és önkéntesek bevonásával fejleszti (pl. fordítás, online súgórendszer). - A rendszert használó és bevezetni kívánó szervezeteket sokoldalúan támogatja segédanyagokkal, dokumentációkkal, tanácsadással, workshopokkal, képzésekkel. - Hírlevelet ad ki. - Segíti az e-learning szolgáltatások és módszertan alkalmazásának általánossá tételét és minimális költséggel történő bevezetését a hazai és a környező országok magyar nyelvű felsőoktatási, közoktatási, profitorientált és nonprofit képzéseiben, tanfolyamaiban. - Rendszeres programjaival, találkozóival, konferenciáival, információs rendszerével, a kutatások, publikációk nyilvántartásával, közreadásával előmozdítja az internetalapú oktatás fejlődését, a tudományos eredmények megismerését, a szakmai információk áramlását; - a blended learninggel és a Tanulásmendzsment Rendszerekkel (LMS) kapcsolatos tudományos kutatások előmozdítását és népszerűsítését.1. Változatos módon támogatja az ILIAS-t használó és bevezetni kívánó szervezeteket és személyeket: információs anyagokkal, tudástárral, programokkal, képzésekkel, szakmai tanácsadással. 2. Működtet egy folyamatosan aktualizált verziójú ILIAS rendszert kipróbálási lehetőséggel. 3. Telepíti és teszteli a megjelenő új ILIAS verziókat, ennek eredményeit szakmai fórumokon ismerteti és közzéteszi a honlapján. 4. Folyamatosan végzi az ILIAS magyar nyelvi verziójának gondozását (több ezer fogalom szakfordítását, tesztelését), a nyelvi fájlokat közzéteszi. 5. Elkezdte magyar súgórendszer fejlesztését. 6. Publikációs lehetőséget és szakmai fórumot biztosít. 7. Hozzáférhetővé teszi a magyar nyelvű információs és mintatananyagokat, publikációkat, kézikönyveket. 8. Együttműködik az ILIAS-t fejlesztő és alkalmazó hazai és nemzetközi szervezetekkel, az ILIAS-t potenciálisan hasznosító célcsoportokkal. 9. Kiadja a MIKE Hírlevelet. 10. Szakértői bázist működtet. 11. A M.E.N.T.A. fórumban lehetőséget biztosít módszertani kérdések megvitatására, a tapasztalatok és eredmények elemzésére.

Mire gyűjt:

magyar nyelvű verzió gondozása, fejlesztése

  • fordítás, tesztelés, online súgórendszer létrehozása

inkubátor program

  • az új felhasználó szervezetek támogatására

képzések megvalósítása

  • jelenléti képzések költségei - ideiértve a szerény anyagi helyzetűek számára az utazás (ill. étkezés, szállás), ill. a terem és infrastruktúra biztosítását
  • képzési anyagok létrehozása, fejlesztése
  • fejlesztők, képzők, szakértők tiszteletdíja; stúdióbérlet, stúdiómunkálatok

tutoriálok készítése

bevezetési kisokos - videoanyagokkal

  • szabadon letölthető (ingyenes), magyar nyelvű dokumentáció kidolgozása, melynek segítségével egy intézmény könnyen kiépítheti saját ILIAS rendszerét, korszerű web 2.0-ás eszközökkel (pl. wiki, mediacast, e-portfólió, blog)

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.