Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány

"A halászat a magyarság nagy ősfoglalkozása." (Herman Ottó)

A magyar halászati és horgászati hagyományok őrzése és kultúra ápolása. Halászati és horgászati bemutatóhely és kiállítótér létesítése és üzemeltetése.

Adószám:
18949670-2-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18949670-2-13

Honlap:
http://horgaszmuzeum.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Magyar-Hal%C3%A1szati-Kult%C3%BAr%C3%A1%C3%A9rt-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-103984817667078

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402300-50526877-77881007

A szervezet telefonszáma:
+36 303318084

A szervezet címe:
2300 Ráckeve, Sas köz 374. 374.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
A./ Magyar halászatot és horgászatot bemutató muzeális gyűjtemény, illetve bemutató intézmény, kiállítótér, valamint installációk, létesítmények létrehozása. B./ Halat, halászatot, valamint horgászatot ábrázoló művészeti alkotások létrehozása, valamint ezek létrehozásának támogatása, illetve bemutatása, kiállítása. C./ Magyar halászati hagyományok és kultúra megismertetése, népszerűsítése érdekében tartandó rendezvények szervezése, rendezése. D./ Magyar halas gasztronómia hagyományainak ápolása, a halételek és a halfogyasztás népszerűsítése, az ezek érdekében tartott rendezvények szervezése, rendezése és tudatformálás. E./ Természeti környezetbe illeszkedő halgazdálkodási, halászati, horgászati tevékenység elősegítése, a hagyományos halászati, horgászati kultúrák felkutatása és helyreállítása. F./ Magyar halászati és horgászati hagyományok és kultúra őrzése, gondozása. G./ Halászati, halgazdálkodási tárgyú kiadványok szerkesztése, kiadása.

Mire gyűjt:
A Ráckevei Halmúzeum megnyitására, üzemeltetésére. A felújításra váró halmúzeumi épület egy 500 éves, reneszánsz stílusú, önkormányzati tulajdonú, országos jelentőségű műemlék, mely hosszú távú hasznosítás céljából az Alapítvány bérletében van. Alapítványunk végzi az épület műemléki felújítását, mely jelentős forrásokat igényel, és az Ön felajánlását is erre fordítjuk, hogy a Halmúzeum megnyithassa kapuit. A Csepel-sziget "fővárosában", Ráckevén, a Duna-ág partján fekvő épületben halászati és horgászati bemutatóhelyet és kiállítóteret létesítünk és fogadjuk a horgászatot, halászatot és halakat kedvelő közönséget.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.