MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Legyen Ön is Gyermekmentő!

Közhasznú alapítványunk a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetünk. Több korszerű mentési eszköz, műszer használatát vezettük be Magyarországon.

Adószám:
18116533-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
MAGYAR GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Szervezet rövid neve:
MGYA

Szervezet adószáma:
18116533-1-42

Honlap:
http://www.mgya.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyermekmento

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/mgyaorg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010374-00113575-00100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-5236190

A szervezet címe:
1146 Budapest, Bethesda utca 10.

Tevékenységi kör:
Egészségügyi mentõszolgálat, támogatás

Tevékenység leírása:
A Gyermek MOK-k a gyermekintenzív osztályok meghosszabbított karjai. Személyautóval szakorvost, szakápolót és teljes méretválasztékú rohamfelszerelést juttatnak a bajbajutott gyermek feltalálási helyére. A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos, életveszélyes állapotú gyermek vitális paramétereinek stabilizálása. A MOK rendszerben személyautóval végezzük a mentést, mely gyorsabban mozgatható, jobban kihasználható és költségkímélőbb megoldást jelent, mint a hagyományos rohamkocsik bevetése. Az Alapítvány oktatási tevékenységet is végez. Nagy hangsúlyt fektetünk a balesetmegelőzés, elsősegélynyújtás ismereteinek minél szélesebb körben való terjesztésére. Rendszeresen tartunk országszerte ingyenesen elérhető képzéseket laikusoknak és szakdolgozóknak.Az elmúlt évek során 15 000 gyermeket mentettünk és körülbelül ugyanennyi szülőt, nagyszülőt, pedagógust oktattunk megelőzésre, elsősegélynyújtásra. Jelen voltunk Győrtől a Balatonon át a Pilis-hegységig közúti baleseteknél, ikerszülésnél, újraélesztésnél, mérgezéseknél, fulladó, görcsölő, eszméletlen gyermekeknél.

Mire gyűjt:

Egyszerhasználatos orvosi eszközökre és az ingyenes oktatásunkhoz szükséges oktatási fantom babákra.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
kampány

Egy hívás vagy egy sms karácsonyra

MGYA

Egyszerűen és gyorsan lehet kis összeggel (250 Ft) hozzátenni egy életmentő eszköz megvásárlásához. Egy hívás a 13600-as számra és a 67-es kód megadása, vagy egy sms ugyanerre a számra a 67-es üzenettel.


Telefonszám: 13600/67
681 hívás, 194 sms
Érdekel
Egészségügy
Bankkártyás
kampány

Ultrahangot a mentőre

MGYA

Gyermek-Mentőorvosi Kocsijaink eszköztárát szeretnénk szélesíteni egy-egy mobil, kézi, sürgősségi ultrahang készülékkel. Az eszköz használata lehetővé teszi a súlyos sérülések (légmell, hasüregi vérzés, törés)...Összeg: 2.637.941 Ft
Támogatók száma: 192
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.